header

Werknemers duurzaam inzetbaar

Aanpak verzuim door werkstress

Bij een tuincentrum werkt Koen als hoofd verkoop. De afgelopen jaren is het bedrijf flink gegroeid en het assortiment is uitgebreid. Er is veel veranderd. De afdeling is groter en het is niet eenvoudig om de kennis over alle producten goed bij te houden en daarnaast het verkoopteam aan te kunnen sturen. Vier collega’s vonden een andere baan en er zijn nog geen nieuwe goede kandidaten. De werknemers in zijn team klagen steen en been. De directie heeft niet helemaal in de gaten welke druk dit bij Koen legt. Koen zelf vindt het lastig om zaken te delegeren en om aan te geven dat het eigenlijk niet meer gaat. Dit gaat nu bijna twee jaar zo…. Totdat een week geleden de bom barstte… Koen meldt zich ziek, alles komt eruit, hij voelt zich heel ziek en niet in staat tot iets. Hoe moet dit ooit nog goedkomen?

Voor werkgevers én werknemers die geconfronteerd worden met verzuim door werkstress

Voor elke werkgever die:

  • zijn werknemer die door werkgerelateerde stressklachten is uitgevallen snel weer duurzaam op de been wil hebben;
  • wil weten wat hij nou precies kan en moet doen als een werknemer met werkgerelateerde stressklachten is uitgevallen.

Voor elke werknemer die:

  • door werkgerelateerde stress ziek thuis zit, weet dat hij moet re-integreren maar niet weet hoe en het overzicht kwijt is;
  • weer fit en gezond wil worden en ondersteuning wil om niet meer in een dergelijke situatie terecht te komen in de toekomst.

Aanpak

Herken de druppel
Overspanning van de werksituatie, stress, druk, targets, in de avond en het weekend werken. Bij werkgerelateerde stress helpen we Koen door te bespreken hoe het zover heeft kunnen komen, waar zijn eigen mogelijkheden van invloed liggen en hoe hij hier in de toekomst mee om kan gaan. Koen is opgebrand en kruipt het liefst op de bank. Hij ziet het niet zitten. Geven we Koen deze ruimte? Heel eventjes misschien. Maar we zetten Koen snel terug in de arbeidsomgeving, naar het Tuincentrum. We maken goede afspraken met elkaar. Natuurlijk middels een goed opbouwschema en met lichte taken die goed passen bij wat hij op dat moment aankan. We houden hem betrokken. Op een verantwoordelijke manier. We houden de drempel laag. We helpen Koen goed voor zichzelf te zorgen, zodat hij later weer goed in staat is om ook goed voor een ander te kunnen zorgen. Zo doen we dat!

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Vraag direct een offerte aan, bel 0548 533 544 of mail naar sales@assistverzuim.nl.

Offerte aanvragen

Ik help u graag verder

Gerelateerde artikelen

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af