header

Alles over de

Externe vertrouwenspersoon

Niets is vervelender dan met tegenzin naar het werk gaan door bijvoorbeeld intimidatie, pesterijen of agressie op de werkvloer. Het resulteert zelfs regelmatig tot verzuim. Op deze momenten is het belangrijk dat er iemand aanwezig is met een luisterend oor. Zodat werknemers weten dat ze gezien worden en in een vertrouwde en veilige omgeving terecht kunnen met hun verhaal.

Wijs een vertrouwenspersoon aan

Daarom adviseren wij u een vertrouwenspersoon aan te wijzen. Dit kan een collega zijn maar ook een specialist. Onze externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk, ervaren en deskundig. Hierdoor kan de situatie rondom ongewenste omgangsvormen of integriteit objectief worden beoordeeld en daardoor beter worden begeleid. Heeft u een interne vertrouwenspersoon? Dan kan de externe vertrouwenspersoon ingezet worden als achtervang.

Voor de werknemer die:

  • Opvang en begeleiding wil inschakelen omdat hij/zij last heeft van intimidatie, pesten, agressie, geweld of discriminatie op de werkvloer.
  • Inzicht wil hebben in de situatie waarin hij/zij zich bevindt en uiteindelijk met meer kennis en wijsheid uit de situatie wil komen.

Voor de werkgever die:

  • Advies wil ontvangen over knelpunten die zich in de organisatie voordoen rondom bijvoorbeeld intimidatie, pesten, agressie, geweld of discriminatie.
  • Een externe specialist op gebied van omgaan met ongewenste omgangsvormen en integriteit wil, maar deze niet zelf in dienst kan nemen.
  • Zijn/Haar werknemers een veilige en vertrouwde plek gunt waar ze naartoe kunnen als ze zich in een lastige situatie bevinden.

De gesprekken met een vertrouwenspersoon zijn altijd anoniem. Het kan ook voorkomen dat de bedrijfsarts verwijst naar een vertrouwenspersoon.

Informatievideo

In onderstaande informatievideo vindt u op een laagdrempelige wijze meer informatie over de rol, taken en positie van de (externe) vertrouwenspersoon.

Aanpak

De vertrouwenspersoon maakt kennis met werkgever, organisatie en leidinggevenden. Waarna er inzicht wordt verkregen in het beleid rondom de vertrouwenspersoon. Is deze niet aanwezig, dan kan de vertrouwenspersoon helpen bij het opstellen en de uitrol hiervan. Als het beleid is vastgesteld, kunnen er waar nodig gesprekken plaatsvinden. Deze gesprekken vinden alleen plaats op initiatief van de melder. Indien nodig kunnen er vervolggesprekken, verwijzingen en advisering richting werkgever plaatsvinden.

Prijzen

Voor de (vaste) inzet van een externe vertrouwenspersoon, langdurige vervolgtrajecten, en een maatwerkbeleid maken we graag een offerte voor u. Vraag vrijblijvend een offerte op via interventies@assistverzuim.nl. 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af