Als er sprake is van stress door of in de werksituatie

Werkstress

Een gezonde werkdruk is prima, maar wat als deze omslaat in ongezonde werkstress? En dit zelfs leidt tot verzuim. Verzuim door stress en psychische klachten is te voorkomen, door vroegtijdig de signalen te herkennen en aan te pakken. Maar wat is nou precies werkstress? En wat is het verschil met werkdruk? En wat kunt u er als werkgever aan doen?

Wat is werkstress?

Stress ontstaat wanneer de druk zo hoog is, dat de grens van het persoonlijk aanpassingsvermogen wordt overschreden. Niet alle stress is negatief. Een bepaalde mate van stress kan zelfs zorgen voor betere prestaties. Maar als de spanning te groot wordt, kunnen onze prestaties eronder lijden. Op de lange termijn kan die spanning zelfs serieuze gevolgen hebben voor ons functioneren en onze gezondheid. U kunt stress zien als een belangrijk signaal. Ga dus na wat er precies aan de hand is. Stress is vaak gerelateerd aan bepaalde werkeisen en/of problemen in de privésfeer. Stress in, of door de werksituatie wordt werkstress genoemd. Iemand is, of voelt zich niet in staat om te voldoen aan de eisen van de werkomgeving. Vaak is het mogelijk om hier iets aan te doen, of kunt u nieuwe overtuigingen en vaardigheden aanleren om met de situatie om te gaan.

header

Verzuim door werkstress voorkomen

Stress is een factor die veel werknemers in de weg zit. Stress zorgt er onder meer voor dat het werkplezier afneemt, de productiviteit verlaagt en dat taken onnodig blijven liggen. Het is dan ook belangrijk dat u als werkgever zorgt voor een verlaging van stress op de werkvloer.

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af