2 juli 2024

Scoor met Gezondheid tijdens het EK met een PMO

Met het EK voetbal in volle gang en het land in de ban van het spel, draait alles om teamwork en topprestaties. Waarom zou u deze kampioensmentaliteit niet benutten om ook binnen uw organisatie te scoren op het gebied van gezondheid? Terwijl onze Oranjehelden strijden voor de Europese titel, zorgen zij ervoor dat hun team optimaal presteert, en ook zij vertrouwen op de ondersteuning van Assist Verzuim.

Gezonde werkomgeving PMO Vitaliteit
Esther Wiering-Jansen
Geschreven door Esther Wiering-Janssen

Net zoals een goede coach zijn team naar de overwinning leidt, kunnen wij uw organisatie helpen om door middel van onze diensten de vitaliteit en productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Dus trek uw voetbalschoenen aan en maak uw organisatie kampioen in gezondheid en welzijn met Assist Verzuim aan uw zijde!

Vitaliteit op de werkvloer stimuleren met een PMO

Marc, een man van 40 jaar, rookt vanaf jonge leeftijd en heeft te maken met benauwdheidsklachten die regelmatig tot verzuim leiden, vooral omdat hij voor zijn werk veel moet lopen. Dankzij de inzet van testen tijdens een PMO worden de benauwdheidsklachten bevestigd, met roken als mogelijke oorzaak hiervan. Hoewel hij dit diep van binnen al wist, is het confronterend om het zwart op wit te zien. Zijn werkgever biedt Marc een stoppen-met-roken-training aan en bedenkt alternatieven voor zijn rookmomenten. Dankzij deze ondersteuning is Marc goed op weg om te stoppen met roken. Hij voelt zich minder benauwd en zijn verzuim is aanzienlijk gedaald. Bovendien bespaart hij nu ook een hoop geld, aangezien de accijnzen op tabaksproducten in 2024 flink zijn verhoogd.

Wat is een PMO en waarom is het belangrijk?

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en verzuim zijn actuele thema’s binnen vrijwel elke organisatie. Hoe kunt u uw werknemers zo lang mogelijk gezond in dienst houden en het verzuimcijfer zo laag mogelijk? Preventieve maatregelen, zoals een PMO, kunnen hierbij helpen. Een PMO is niet alleen een verplichting volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet), maar ook een teken van goed werkgeverschap.

Wat zegt de Arbowet?

In artikel 18 van de Arbowet staat beschreven dat werkgevers werknemers periodiek in de gelegenheid moeten stellen een onderzoek te ondergaan, gericht op het voorkomen of beperken van gezondheidsrisico’s door arbeid. Elke werknemer in Nederland heeft volgens deze wet recht op een PMO.

Hoe draagt een PMO bij aan de gezondheid van uw medewerkers?

Wanneer het goed gaat met uw werknemers, heeft dit een positief effect op uw organisatie. Door het aanbieden van een PMO speelt u in op de thema’s gezondheid en vitaliteit en toont u dat u de gezondheid van uw medewerkers belangrijk vindt. Uw werknemers krijgen:

  • Inzicht in hun eigen gezondheid en worden bewust gemaakt van de mogelijkheden om gezond te blijven (of te worden);
  • Een adviesgesprek met een vitaliteits- en gezondheidsdeskundige;
  • Op basis van de uitslag concrete tips, adviezen en handvatten om hun gezondheid, vitaliteit en leefstijl te verbeteren.

Wat levert een PMO op?

Een PMO levert niet alleen individuele resultaten op, maar ook waardevolle inzichten op organisatieniveau. U krijgt een duidelijk beeld van de werkomstandigheden en vitaliteit van uw werknemers. Na het onderzoek kunt u als organisatie gerichte maatregelen nemen om de gezondheid van werknemers te beschermen of te verbeteren. Individuele werknemers krijgen advies over hun manier van werken en leefgewoonten, wat hen aanmoedigt om hun leefstijl te verbeteren.

Heeft u vragen?

Neem gerust contact op met uw vaste casemanager, of vraag direct vrijblijvend een offerte aan via interventies@assistverzuim.nl

 

Blijf ons volgen tijdens het EK!

Tijdens deze EK-weken delen we inspirerende en motiverende tips om de gezondheid en vitaliteit op de werkvloer te bevorderen. Volg ons voor waardevolle tips, inspirerende verhalen en praktische adviezen om samen een fitte en gezonde werkplek te creëren. Laten we samen scoren met gezondheid, zowel op het voetbalveld als op de werkvloer!

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af