header

Gezond leven en werken

Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Hoe gezond leven en werken uw medewerkers? Hoeveel en wat voor werk kunnen ze aan? In een Preventief Medisch Onderzoek brengen we de gezondheidsrisico’s van uw medewerkers in kaart. Er zijn individuele risico’s zoals bijvoorbeeld een verhoogd cholesterolgehalte of een hoge bloeddruk. Ook bestaan er risico’s voor groepen medewerkers. U kunt hierbij denken aan belastende werkzaamheden voor rug en gewrichten.

Waarvoor is een PMO?

Met het Preventief Medisch Onderzoek biedt u uw medewerkers een gezondheidsonderzoek aan. Met de PMO van Assist verzuim voldoet u aan de wettelijke verplichting. De uitkomsten bieden u op organisatieniveau wellicht aanknopingspunten om verzuim in te perken.

Wat is het verschil tussen PMO en PAGO?

PMO (Preventief Medisch Onderzoek) en PAGO (Periodiek Arbeids Gezondheidskundig Onderzoek) zijn allebei medische checks voor werknemers. Een PAGO is vooral bedoeld om te kijken naar gezondheidsrisico’s die verband houden met het werk, terwijl een PMO verder gaat en de algehele gezondheid van uw medewerkers bekijkt. We hebben de verschillen op een rij gezet in deze blog.

Waarom PMO?

Door het uitvoeren van een PMO kunt u inzicht krijgen in de gezondheidstoestand van uw medewerkers en gerichte maatregelen nemen om de gezondheid en het welzijn op de werkvloer te bevorderen. Het kan ook bijdragen aan het creëren van een gezonde en productieve werkomgeving en het verminderen van kosten als gevolg van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.

Interesse?

Vraag voor een overzicht van alle extra mogelijkheden en prijzen een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Ik help u graag verder

Tamara Trompet

Gerelateerde artikelen

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af