header

De 4 fasen van het

Eigen Regie Model

U kiest ervoor om uw verzuimmanagement zelf te regelen. Die keuze heeft consequenties voor uw organisatie en voor de mensen die het verzuim gaan managen. Wat er allemaal bij komt kijken, wordt vaak onderschat.

Daarom helpen we u graag om te bepalen waar u staat en wat er nog moet gebeuren. Om dat helder te krijgen, gebruiken we een model met 4 fasen. In welke fase zit uw organisatie?

 

 

 

Fase 1

In de eerste fase van het Eigen Regie Model heeft de HR afdeling een intensieve rol. De casemanager van de arbodienst heeft een controlerende functie. Samen overleggen ze hoe het verzuim kan worden verlaagd.

Specifieke kenmerken fase 1

Fase 2

In fase 2 is de organisatie zich ervan bewust dat verzuim te maken heeft met gedrag. Gedrag van werknemers én van leidinggevenden. De casemanager van de arbodienst is niet langer controleur, maar adviseur.

Specifieke kenmerken fase 2

Fase 3

Binnen de organisatie wordt de focus verlegd van arbeidsongeschiktheid naar arbeidsgeschiktheid. Wat kan iemand nog wel? Direct leidinggevenden krijgen een belangrijke rol. Preventie wordt gezien als een waardevol instrument en de casemanager van de arbodienst wordt minder snel bij verzuim betrokken.

Specifieke kenmerken fase 3

Fase 4

Leidinggevenden hebben nu genoeg kennis om het Poortwachtertraject te beheersen en worden daarbij gefaciliteerd door een verzuimapplicatie. Ze beoordelen zelf of de casemanager moet worden ingeschakeld of niet. De bedrijfsarts krijgt rechtstreeks goed onderbouwde opdrachten van de leidinggevenden.

Specifieke kenmerken fase 4

Vragen over het Eigen Regie Model?

Neem gerust contact met mij op.

Ik help u graag verder

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over onze trainingen en workshops
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af