13 juli 2023

We doen het hier écht samen

Paula Rodenhuis werkt als arbeidsdeskundige bij Assist Verzuim.  “Ik heb een erg solistische baan. Hoe dan ook vorm ik met mijn collega-arbeidsdeskundigen een team waar ik altijd bij terecht kan.” Een glimlach verschijnt op het gezicht van Paula Rodenhuis wanneer ze vertelt over haar werk bij Assist Verzuim. Hier begon ze als Arbo Business Partner en groeide ze door naar de rol van Arbeidsdeskundige. Dit is haar verhaal.

Loopbaan Assist Verzuim
DSC_1282-2
Geschreven door Paula Rodenhuis

Meer dan acht jaar geleden begon ik bij Assist Verzuim als Arbo Business Partner. In deze rol kwam ik inhouse bij een grote landelijke logistieke klant. Na vijf jaar merkte ik dat ik me verder wilde ontwikkelen. Ik wilde me wat minder bezighouden met de proceslijnen en meer de diepte ingaan. Ik wilde meer naar de mogelijkheden en oplossingen kijken om zo mensen weer terug te krijgen naar hun huidige werk. Destijds praatte ik hierover met mijn managers. Zo kwamen we uit bij de opleiding Arbeidsdeskundige die ik in 2017 startte en in 2018 afrondde.”

‘We hebben een erg brede klantenportefeuille’

Brede klantenportefeuille

“We zijn inmiddels vijf jaar verder en ik merk dat ik veel energie haal uit de dynamiek die ik heb in mijn werk. We hebben een erg brede klantenportefeuille. Van de notenkraam tot een IT software bedrijf en van een internationaal productiebedrijf tot bij de plaatselijke hovenier, om maar een indruk te geven. Natuurlijk heb je klanten waar je soms wat vaker komt, maar het arbeidsdeskundigonderzoek dat ik doe is altijd anders. Telkens weer leer ik nieuwe functies kennen en leer ik meer over de werkbelasting van deze rollen.”

‘Collega’s kunnen altijd bij me binnenlopen en zij bij mij’

(H)echt team

“Als Arbeidsdeskundige heb ik een vrij solistische baan. Hoe dan ook vorm ik met mijn collega-arbeidsdeskundigen een goed team. Bij hen kan ik altijd terecht wanneer ik een vraag heb of gewoon even wil sparren. Daarnaast hebben we regelmatig intervisies samen, zodat we casussen kunnen delen. De regio waar ik als Arbeidsdeskundige voornamelijk kom is Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. Minimaal één keer in de week werk ik op de vestiging in Oosterhout. Daar zitten veel collega’s met verschillende specialismen, zoals casemanagers en bedrijfsartsen. Ik merk dat het schakelen met hen heel gemakkelijk gaat. De lijntjes zijn kort. Als collega’s vragen hebben, dan kunnen ze bij mij binnenlopen en andersom. Ook is er ruimte voor een ‘prietpraatje’ of om het te hebben over hoe het met jezelf gaat. De sfeer is toegankelijk, dienstverlenend. Er heerst hier geen hiërarchie. We doen het écht samen, als één verzuimteam.”

‘Ik merk dat er hier veel aandacht is voor persoonlijke en professionele groei’

Ontwikkelen

“Met mijn leidinggevenden praat ik regelmatig over hoe ik me verder wil ontwikkelen. Ik merk dat er hier veel aandacht is voor persoonlijke en professionele groei. In voortgangsgesprekken bespreek ik eigenlijk altijd waar mijn interesses liggen op werkgebied en waar ik nog in wil groeien. Hoe ik dat wil? Daar heb ik nog geen concreet antwoord op. Maar dat ik me nóg verder ga ontwikkelen binnen Assist Verzuim, dat weet ik zeker!”

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af