8 mei 2023

De week van de RI&E

Van 12 tot en met 16 juni 2023 is het de Week van de RI&E. Tijdens deze week vragen we extra aandacht voor het belang van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RIE) als startpunt voor preventie op de werkplek. Want een veilige en gezonde werkomgeving begint bij het in kaart brengen en evalueren van de risico’s.

Training Verzuimprotocol RI&E Vertrouwenspersoon

Veilig en gezond werken begint met een goede RI&E

Een gezonde en veilige werkplek is voor iedereen fijn. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) helpt om eventuele risico’s in kaart te brengen. Een onmisbaar instrument om verzuim te voorkomen. Want met de inzichten van de RI&E kunt u als werkgever de risico’s in uw bedrijf beter beheersen. Het is belangrijk (en ook wettelijk verplicht) om een actuele RI&E te hebben en op basis van de risico’s passende maatregelen te nemen in uw bedrijf. Zo wordt niemand ziek door z’n werk, nu niet en in de toekomst niet.

Meld u aan voor de online trainingen

Tijdens de Week van de RI&E staan we stil bij het belang van preventie op de werkplek en hoe u dit kunt toepassen in uw organisatie. We bieden u informatie en tips om de RI&E succesvol uit te voeren en te vertalen naar praktische preventieve maatregelen. Want preventie is niet alleen verplicht, maar ook essentieel voor het waarborgen van de gezondheid en veiligheid van uw werknemers.

Daarom organiseren we verschillende online trainingen:

Training: ‘Het verzuimprotocol als ruggengraat van uw HR-beleid’

Een goed verzuimbeleid is essentieel voor iedere organisatie. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw verzuimbeleid effectief is en blijft? In deze training gaat Arbodeskundige / Teammanager Nathalie Viskaal dieper in op het belang van een verzuimprotocol en hoe dit de ruggengraat vormt van uw HR-beleid.

Datum: donderdag 15 juni 09:30 – 10:00 uur

Training: ‘Vertrouwenspersoon: de eerste stap naar een gezonde bedrijfscultuur’

Leer meer over de taken en verantwoordelijkheden van de vertrouwenspersoon, de impact van ongewenst gedrag op werknemers en de organisatie, en hoe de vertrouwenspersoon kan bijdragen aan preventie en een veilige werkomgeving tijdens deze training, geleid door Casemanager en Externe Vertrouwenspersoon Anneke Koning.

Datum: donderdag 15 juni 10:30 – 11:30 uur

Training: ‘De RI&E: precies wat u nodig hebt’

Wat is een goede RI&E? Wat als ik geen RI&E heb? Moet ik de RI&E laten toetsen? Dit zijn zomaar vragen die ook in uw organisatie kunnen spelen. Onze A&O deskundige Ingrid Sprangers gaat in deze training in op de verschillen de stappen van het RI&E-proces en hoe u deze in de praktijk kunt toepassen.

Datum: dinsdag 13 juni 14:00-15:00 uur

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af