27 november 2019

Zit je klem? Een vertrouwenspersoon is er voor jou

Vertrouwenspersoon Integriteit Ongewenste omgangsvormen
Edith2
Geschreven door Edith Wachelder

Je verwacht het niet, maar het kan zomaar gebeuren. Je komt “klem” te zitten op je werk. Er gebeuren dingen die je niet fijn of niet oké vindt, maar je weet niet wat je ermee moet. Je durft het niet bespreekbaar te maken. Die ene collega die je telkens vervelend benaderd, te dichtbij je komt staan, opmerkingen maakt die je niet fijn vindt. Dat er elke keer grappen worden gemaakt over je afkomst. Of je ziet een collega dingen doen die niet kloppen of niet mogen. Je wilt of durft er niets van te zeggen maar je hebt er last van. Zomaar wat voorbeelden. Als je er niets mee doet, kun je er steeds meer last van krijgen. Wordt het steeds moeilijker om naar het werk te gaan. Kun je er zelfs ziek van worden.

Wat kun je wel doen?

Je kunt contact opnemen met de vertrouwenspersoon van je organisatie. Bij deze persoon kun je je verhaal kwijt, zonder dat er iets mee hoeft te gebeuren. In vertrouwen. Alles uit het gesprek blijft tussen jullie twee. Je verhaal vertellen kan opluchten. En samen met de vertrouwenspersoon kun je bekijken wat je mogelijkheden zijn.

 

Uitspreken en een luisterend oor als oplossing

Mijn naam is Edith Wachelder. Ik ben vertrouwenspersoon en kan door organisaties ingehuurd worden. Zo voldoet u aan wetgeving en biedt u medewerkers een oplossing voor bovenstaande problemen. Ook voorkomt u hiermee erger zoals bijvoorbeeld verloop of verzuim.

In het leven heb ik zelf al heel wat bergen moeten overwinnen. Ik heb gemerkt dat heel veel “anders” kan worden als je er met iemand over kunt praten. Praten geef opluchting, je voelt je gesteund, door woorden te geven aan je gedachtes en gevoelens kun je deze ordenen. En dat is nodig, om verder te bewegen. Praten heb ik zelf veel gedaan, ook in de moeilijkste periodes in mijn leven. En dat heeft mij geholpen. Ik ben ook voor anderen een goed luisterend oor. Al ver voordat ik vertrouwenspersoon werd. Het past bij me, ik kan er goed zijn voor de ander. En soms heeft iemand dat nodig.

 

Een plek om naar toe te gaan, een persoon om op terug te vallen.

Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen en Integriteit zoals mijn functie officieel heet is een prachtige en relatief simpele manier om hulp te bieden in vele lastige en vooral vervelende situaties. Ik kom graag met u in gesprek om te bekijken hoe de vertrouwenspersoon ingezet kan worden in uw bedrijf. Met een minimale investering heeft uw bedrijf en vooral medewerker een plek om naar toe te gaan een persoon om op terug te vallen. Neem gerust contact met mij op via 0548 533 531 of e.wachelder@assistverzuim.nl

 

 

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid