22 september 2022

De maatschappij is op zoek naar een alleskunner!

prestatiedruk verzuimvoorkomen

De maatschappij is op zoek naar een alleskunner.

Je voelt constant de druk om zo goed mogelijk te presteren, prestatiedruk!!Het is een vorm van stress dat tegenwoordig op de basisschool al aanwezig is. Met chronische stress en een burn out tot gevolg! Een zorgelijke trend. Er worden te hoge eisen gesteld en men denkt dat je hier altijd aan moet voldoen. Het gaat vaak om maatschappelijke druk. Jongeren moeten toch wel een Hbo hebben, maar nog beter is een diploma van de Universiteit. Ongeacht of ze dat willen of kunnen. Dit geldt ook voor volwassenen. We worden steeds meer beoordeeld op, wat we wel en niet kunnen, wat we wel en niet gepresteerd hebben en of we uiteindelijk wel succes hebben.

Klachten als gevolg van prestatiedruk komen veel voor. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en burn-out. Er is een duidelijk verband aanwezig met opgelegde druk vanuit de maatschappij, school, ouders en vrienden.

Je wilt jezelf bewijzen. Je wilt de beste versie van jezelf zijn. Je wilt erbij horen en goedkeuring en bevestiging krijgen. Je past jezelf aan maar daarmee ben je dus niet jezelf. Als je er wat aan wilt doen, is het dus belangrijk om écht jezelf te kunnen zijn.

Maar wat is dat nou, jezelf accepteren? Helemaal jezelf zijn! Amerikaans onderzoekster Brené Brown heeft daar een mooie definitie voor gemaakt: Dag in, dag uit kunnen loslaten wie je denkt te moeten zijn en accepteren wie je werkelijk bent.

Wat heb je daarvoor nodig?

  • De moed om imperfect te zijn.
  • De moed om je kwetsbaar op te stellen.
  • Geloven dat je de moeite waard bent.

Volledig jezelf zijn, gooit de deur naar plezier en geluk wagenwijd open.

“Je bent namelijk al een mooi mens!”

Je kan pas succesvol zijn als je gelukkig bent ongeacht op welk niveau je werkt, wat je wel of niet kan of wat je wel of niet gepresteerd hebt. Dit zal voor iedereen anders zijn, maar je kan écht niet alles.

Wanneer jij je eigen talenten kent en ze kan benutten, dan doe je iets waar je goed in bent én wat je leuk vindt!

Je zal dan echt succes en plezier gaan ervaren!

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af