Hoe tevreden bent u over uw arbodienst? En welke kosten maakt u? Dit is een goed moment om uw arbodienst te heroverwegen. De opzegtermijn bij de meeste arbodiensten is namelijk 3 maanden. U kunt dus nog tot 1 oktober aanstaande opzeggen.
Tip: Zeg uw contract pro forma op. Zo heeft u de komende drie maanden de mogelijkheid om u te oriënteren op een nieuwe arbodienst maar kunt u ook blijven bij uw huidige.

Maar waar let u op bij de keuze voor een arbodienst. (Hier hebben wij eerder een blog over geschreven). En als u dan een keus heeft gemaakt welk pakket neemt u af? In dit blog geef ik antwoord op deze laatste vraag. Welk abonnement past bij mijn bedrijf?

Harm

Harm heeft een hoveniersbedrijf. Hij is 5 jaar geleden begonnen. De zaken gaan goed en Harm heeft inmiddels 3 mensen in dienst. Zijn werk is zijn passie. Harm heeft geen idee wat er allemaal zou moeten gebeuren voor een zieke werknemer. Harm wil het ook niet weten want daar ligt zijn interesse niet. Hij wil dat de arbodienst de zaken goed regelt. Harm kiest voor een compleet pakket of module A+B+C+D. Dat maakt datde kosten zijn hoger maar hij ontvangt niet voor elke handeling een factuur. Harm hoeft zich geen zorgen meer te maken. Hij weet dat een zieke medewerker goed wordt begeleid en dat de dossier op orde zijn. Hij krijgt zelfs poortwachter garantie. Ook hij weet welke kosten hij gedurende het jaar gaat maken. Zo kan Harm kan zich volledig bezighouden met zijn mooie projecten.

Fashion BV

Fashion BV is een bedrijf dat mode-accessoires levert. Het bedrijf heeft 10 mensen in dienst. In de afgelopen jaren is er weinig verzuim geweest. Marloes regelt voor Fashion BV de personeelszaken. Marloes heeft een HR achtergrond en weet in grote lijnen wat er volgens de Wet Verbetering Poortwachter moet gebeuren bij een zieke medewerker. Haar directeur heeft bij een vorig bedrijf veel problemen gehad met verzuim en wil dit nu voorkomen. Er wordt gekozen voor een uitgebreid pakket of module A+B+C. Zo is er poortwachtergarantie en verzorgt de arbodienst de eerste belletjes met zieke werknemers. Dit zorgt voor een objectief en volledig beeld. De arbodienst en Marloes zorgen samen en in goed overleg voor een goede verdere begeleiding van de werknemer.

 

Marktconform BV

Marktconform BV is een productiebedrijf met 85 medewerkers.  De markt staat onder druk waardoor de omzet achterblijft. Het bedrijf wil kritisch naar kosten kijken. Op de HR- afdeling werkt Agnes. Agnes houdt strak de regie over alle zaken, ook de verzuimbegeleiding. Zij houdt nauw contact met de leidinggevenden en bewaakt de dossiers zorgvuldig. Dat wringt geregeld met andere prioriteiten maar Agnes weet wat de gevolgen zijn wanneer het niet goed gedaan wordt, zowel voor de medewerker als voor het bedrijf. Agnes kiest met haar directeur voor een basis pakket of module A+B. Dat is het basiscontract arbodienst verlening wat wettelijk gezien verplicht is. Daarnaast beperkt dit de kosten in eerste aanleg. Ze ontvangt voor elke handeling een losse factuur. Waarna ze met de arbodienst elke situatie en keuzemoment opnieuw afstemt.

Uiteraard zijn dit maar enkele voorbeelden. Elk bedrijf is uniek. Uw wensen, de grootte van uw bedrijf, ervaringen uit het verleden, al dat soort onderdelen bepaalt de keuze van het pakket. Wilt u weten welk pakket het beste bij u past? Of wilt u uw huidige pakket een keer onder de loep nemen? Bel dan gerust met onze accountmanager Walter Weghorst (mobiel 06 3438 5325 email w.weghorst@assistverzuim.nl).

Volgende week maken we onze abonnementen met de prijzen voor 2019 bekend. Als u een email stuurt naar marketing@assistverzuim.nl sturen wij u de prijslijst 2019 toe zodra deze bekend is.