14 november 2022

De week van de werkstress – 99 oplossingen

Werkstress

Deze week is de Week van de Werkstress. In deze week vragen diverse bedrijven aandacht voor de gevolgen van werkstress. En bekijken ze vooral hoe werkstress tegen kan worden gegaan. Ook wij willen u helpen met het tegen gaan van werkstress.

Wist u dat…

Eén op de zeven werkenden heeft last van burn-out klachten. Dat zijn 1,3 Miljoen mensen. Dit zorgt voor 11 miljoen dagen per jaar dat werkenden ziek thuis zitten door stress en werkdruk. Een onderwerp om over na te denken dus.

Er is niet één oplossing

Werkstress is vaak een optelsom van factoren. Een hoge werkdruk en ongewenst gedrag van  collega’s kunnen veel stress veroorzaken. Ook gebeurtenissen in het privé leven van iemand of een verkeerde balans tussen werk en privé kunnen werkstress veroorzaken. Aan de andere kant kunnen steun van je leidinggevende of collega’s, ontwikkelingsmogelijkheid of de vrijheid om je werk zelf in te delen ervoor zorgen dat stress afneemt. In de download vindt u 99 oplossingen tegen werkstress.

De positieve benadering

Wij benaderen zaken graag van de positieve kant. Dit werkt vaak verhelderend. Zo kunt u bezig zijn met het verlagen van werkstress. Maar u kunt hiermee ook nadenken over het verhogen van werkplezier!

Wij helpen u graag verder

Ervaart u werkstress, wilt u werkstress voorkomen of wilt u aan de slag met werkplezier? Dan staan onze casemanagers voor u klaar. Zij kunnen u adviseren en uw vragen beantwoorden. Neem gerust contact op met uw eigen casemanager.

 

pexels-photo-52608

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over onze trainingen en workshops
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af