werkstress burn out

workshops voor werkgevers en HR managers

Week van de werkstress 2023

Een grote oorzaak van verzuim..

Juist in deze tijd van het hybride werken, lijken we minder verbonden met anderen en meer op onszelf aangewezen te zijn. Het is dan ook geen verrassing dat werkstress steeds vaker de kop opsteekt en een grote oorzaak is van verzuim. Gelukkig staat de 10e editie van de Week van de Werkstress voor de deur, gepland van 13 tot en met 17 november, met als centraal thema: Verbinding! Wij doen graag mee en organiseren online workshops die u helpen preventie van werkstress op de agenda te zetten en plezier op de werkvloer centraal te stellen. Meld u aan voor één of meer workshops via het formulier onderaan deze pagina.

Praktische Informatie

Workshop 1: Mentaal gezond door een goed verbond!
Dinsdag 14 november 10:00 – 11:30 uur, online via Zoom

Workshop 2: Versterken van verbinding en veiligheid
Donderdag 16 november 10:00 – 11:00 uur, online via Teams

Workshop 3: Een gezonde werkplek, thuis en op kantoor
Donderdag 16 november 15:30 – 16:30 uur, online via Teams

Meer over de workshops

Op dinsdag 14 en donderdag 16 november organiseren we workshops rondom het landelijke thema van de Week van de werkstress 2023: (ver)binding. De workshops worden gegeven door onze specialisten.

Workshop 1: Mentaal gezond door een goed verbond!

Hybride werken, vergaderen via Teams of Zoom, online solliciteren via LinkedIn of privé met elkaar communiceren via een van de vele Whatsapp groepen zijn normaal geworden. De manier waarop we met elkaar in verbinding staan lijkt steeds meer op afstand te zijn. Dit heeft impact op het emotionele welzijn en de mentale veerkracht van mensen. Als de verbinding met het werk niet veilig is of ontbreekt, draagt dat bij aan stress op het werk.

Als werkgever is het daarom, juist in deze tijd, belangrijk om een werkomgeving te bieden waardoor medewerkers zich verbonden voelen. Wilt u tips over wat uw organisatie kan doen om uw medewerkers mentaal gezond te houden door extra aandacht te geven aan verbinding? Geef u dan op voor deze workshop die wordt gegeven door Registerpsycholoog NIP Arbeid en Organisatie en eigenaresse van Solvitaal Inge Tjoeng en Stress & burnout coach Liana Verberg.

Op dinsdag 14 november van  10:00 – 11:30 uur – online via Zoom.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €19,95

Workshop 2: Versterken van verbinding en veiligheid

Veiligheid in een bedrijf organiseren is één ding. Ervoor zorgen dat werknemers zich ook veilig voelen is een tweede. Een veilige werkomgeving is een basisbehoefte van iedere werknemer en is essentieel voor een gezonde bedrijfscultuur. Bovendien heeft u als werkgever de wettelijke plicht een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is een mogelijkheid om invulling te geven aan deze wettelijke verplichting. Arbo Business Partner en Externe Vertrouwenspersoon Vivian van Vlaanderen gaat in deze training dieper in op de rol van de vertrouwenspersoon en hoe deze kan bijdragen aan een gezonde bedrijfscultuur.

Verschillende onderwerpen zullen aan bod komen, waaronder de specifieke taken en verantwoordelijkheden van een vertrouwenspersoon, de impact van ongewenst gedrag op zowel werknemers als de organisatie als geheel, en hoe de vertrouwenspersoon kan bijdragen aan preventie en het creëren van een veilige en integere werkomgeving.

Op donderdagochtend 16 november van 10:00 – 11:00 uur, online via Teams.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €19,95

Workshop 3: Een gezonde werkplek, thuis en op kantoor

De hybride werkvorm blijft groeien. We werken steeds vaker zowel thuis als op kantoor werken en op beide plaatsen is het belangrijk om te zorgen voor een optimale werkplek. Wat zijn de regels die van toepassing zijn op medewerkers die plaatsonafhankelijk werken? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers hun werkplek zowel thuis als op kantoor goed inrichten? En welke mogelijkheden biedt de overheid mij als werkgever hierin? Arbeidsdeskundige Linda van Oosten vertelt u in deze workshop alles over de wetgeving rondom plaatsonafhankelijk werken en het inrichten van een gezonde werkplek. Daarnaast gaat ze in op de overige W’s (werkwijze, werkdruk, werktaken en werktijden).

Op donderdagmiddag 16 november van 15:30 – 16:30 uur, online via Teams.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €19,95

Aanmelden?

Meld u direct aan via onderstaand aanmeldformulier. Hierop kunt uw aangeven welke workshops u wilt volgen.


  Vul hieronder in aan welke workshop(s) u deel wilt nemen. We vragen voor elke workshop een kleine bijdrage van €19,95.


   

  De workshops worden online via Teams gehouden. U kunt dus vanaf elke locatie deelnemen. Een goede internetverbinding is een pre.

  Direct
  regelen

  Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

  Abonnement afsluiten

  Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

  Sluit uw abonnement af