Ik ben een sportfanaat. Ik schaats veel. En ik wielren. Beweging is voor mij erg belangrijk. Niet alleen privé, maar ook in mijn werk ben ik veel met beweging bezig. Als inzetbaarheidsadviseur zie ik namelijk wat te weinig bewegen en een verkeerde houding op je werk kan betekenen.

We zitten teveel. We zitten verkeerd.

Het merendeel van de mensen met beeldschermwerk beweegt te weinig. Hebben medewerkers daarnaast een werkplek die ze niet goed gebruiken? Dan kan dat serieuze klachten opleveren. Van hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid en verkrampte schouders tot RSI of een nekhernia. Klachten die uiteindelijk ook tot langdurig verzuim kunnen leiden. Dit kun je voorkomen! In dit blog vertel ik je hoe.

Doe er wat aan!

Laat een werkplekonderzoek doen! Als inzetbaarheidsadviseurs, getraind in ErgoCoaching, zoom ik in op de werkhouding. We kijken met name naar de werkhouding van de bureauwerkplek. Hoe zorg je ervoor dat je goed achter je PC zit? Ook als je gebruik maakt van flexplekken. Belangrijk is dat medewerkers bewust worden van hun werkhouding en dat ze weten hoe ze die kunnen corrigeren. Daarna laat ik je bij een werkplekonderzoek zien hoe je een bureauwerkplek optimaal kunt instellen.

Hoe zit jij erbij?

Ben je benieuwd of jouw eigen werkhouding goed is? Of wil je meer weten over het instellen van een bureauwerkplek? Schakel mij dan in! Ik kom jou en je werknemers verder helpen.

Boek een werkplekonderzoek

In de maanden juni, juli en augustus kun je een werkplekonderzoek in de regio Twente en de Achterhoek boeken voor een introductieprijs van 300 euro. Bij 5 of meer onderzoeken op één locatie kom ik naar elke gewenste locatie in Nederland.

Zo. Ik heb weer lang genoeg achter mijn scherm zitten tikken. Ik ga nog even een rondje koffie halen. Jongens? Wie lust er nog een bakkie?