6 oktober 2023

Het succes van een goede samenwerking met uw arbodienst

Peter is een HR-manager bij een aantal regionale zorginstellingen. Hij heeft de verantwoordelijkheid om de verzuimcijfers onder het medisch personeel te verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te handhaven. Na een zorgvuldige evaluatie van verschillende arbodiensten, besloot hij om samen te werken met Assist Verzuim.

Arbocontract Arbodienstverlening

Afgelopen week belde hij mij en zei: “Walter, ik wil je graag vertellen dat het de goede kant op gaat met de verzuimbegeleiding op de afdeling binnen onze zorginstelling.”

Peter geeft aan dat we altijd succesvol samenwerken mede dankzij de goede werkrelaties en het wederzijdse begrip tussen ons. Dat klopt, want naast het feit dat samenwerken met een arbodienst verplicht is, brengt onze samenwerking tal van voordelen met zich mee. Denk aan, kostenbesparing door het verminderen van verzuimkosten, het succesvol implementeren van preventieve maatregelen, het oplossen van conflicten via bemiddeling, het trainen van leidinggevenden om verzuim te minimaliseren, en de geruststelling dat hij voldoet aan de eisen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Welke ingrediënten zijn belangrijk voor een succesvolle samenwerking met uw arbodienst?

 

Neem de tijd om weloverwogen beslissing te nemen

Het is belangrijk om niet overhaast te handelen bij het selecteren van een arbodienst. Neem grondig de tijd om te overdenken wat u wilt bereiken door samen te werken met de arbodienst binnen uw organisatie.

Overweeg of u enkel contact wilt opnemen in gevallen van actief verzuim, of dat u tevens gebruik wilt maken van hun preventieve expertise. Het is van belang om deze overwegingen te bespreken met de arbodienst en er zeker van te zijn dat de verwachtingen helder en transparant zijn., inclusief de financiële investering die hiermee gemoeid is. Het voeren van dit soort gesprekken helpt om latere teleurstellingen te voorkomen.

 

Investeer in een diepgaand begrip van elkaar

Om maximaal te kunnen profiteren van de voordelen van een arbodienst, is het van groot belang om elkaar goed te leren kennen. Maak een keuze voor een arbodienst die bereid is om uw organisatie en de cultuur volledig te begrijpen. Dit is de basis voor het geven van een duidelijk en relevant advies dat goed bij uw situatie past.

 

Zoek naar advies op maat

Het is belangrijk om persoonlijk advies te krijgen van uw arbodienst. Dit zorgt ervoor dat zowel u als de arbodienst betrokken zijn en actief meedenken over hoe u verzuim kunt voorkomen en verminderen. Als de arbodienst goed begrijpt hoe uw organisatie werkt en welke risico’s er zijn, kunnen ze specifiek advies geven om die risico’s te verminderen en de kans op verzuim te verkleinen. Bij Assist Verzuim kunt u direct contact opnemen met uw persoonlijke casemanager via de telefoon. Dit maakt de communicatie snel en efficiënt, wat helpt om snel in te grijpen en verzuim te beperken.

 

Investeer in kwaliteit

Verzuim brengt behoorlijke kosten met zich mee, zowel bij kortdurend als langdurig verzuim. Het is daarom van groot belang om goed advies en begeleiding te krijgen bij verzuimbeheer. Maak nooit uitsluitend de keuze voor een arbodienst op basis van de laagste kosten. Het is essentieel dat uw arbodienst over voldoende kennis en ervaring beschikt. Kwaliteit is van het grootste belang en zal zich uiteindelijk terugbetalen.

 

Bent u nieuwsgierig wat Assist Verzuim voor u kan betekenen? Neem gerust contact op met Walter Weghorst 06 – 34 38 53 25 of het algemene nummer van Assist Verzuim 0548 – 533 525

 

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over Assist Verzuim? Of wilt u meer weten over verzuimbegeleiding binnen uw organisatie? Neem dan gerust eens contact met me op. Ik denk graag met u mee.

Walter Weghorst

Accountmanager
06 34 38 53 25 w.weghorst@assistverzuim.nl

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af