10 augustus 2023

Bij Assist Verzuim stimuleren ze je te groeien

“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij Assist Verzuim? Dat geen dag hetzelfde is.” Linda van Oosten is dit jaar elf jaar in dienst bij Assist Verzuim als Arbeidsdeskundige. De dynamiek door de verschillende werkzaamheden, de verscheidenheid aan klanten en de mogelijkheid om te blijven groeien maken haar werk bij deze organisatie uitdagend. Dit is haar verhaal.

Loopbaan Assist Verzuim
Linda van Oosten
Geschreven door Linda van Oosten

“Nadat ik zeven jaar als re-integratie consulent gewerkt had, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Destijds was mijn caseload erg hoog, waardoor ik niet genoeg aandacht aan de mensen kon besteden. Daarnaast wilde ik geen langdurige trajecten meer draaien. Ik ging op zoek naar een rol waarbij je dit allebei niet had en kwam zo bij die van Arbeidsdeskundige uit. Maar destijds had ik nog geen ervaring met verzuim. Via via kwam ik terecht bij een bedrijf waarbij ik de opleiding tot Arbeidsdeskundige kon volgen.”

‘Ik kom bij verschillende bedrijven en daardoor spreek ik verschillende mensen’

Dynamische job

“We zijn nu vijftien jaar verder en het werk als Arbeidsdeskundige doe ik nog steeds met erg veel plezier. Van die zestien jaar werk ik tien jaar bij Assist Verzuim (onze vestiging in Utrecht heette eerst WorkingStyle). Wat ik zo leuk vind aan mijn werk bij Assist Verzuim? Dat geen dag hetzelfde is. Minimaal twee dagen in de week bezoek ik klanten, vaak één of twee op een dag. Ik kom bij verschillende bedrijven, van een grote fabriek tot een groenteboer waar er twee mensen werken. Dan spreek ik mensen uit verschillende beroepslagen, van een schoonmaker tot een directeur.”

‘We spreken elkaar niet vaak, maar we weten dat we altijd bij elkaar terecht kunnen’

Hecht team

“Ondanks dat ik in mijn rol veel solistisch werk en op pad ben, heb ik een goede band met mijn collega’s. (We zijn met zijn viertjes op het moment.) We spreken elkaar niet vaak, maar we weten dat we altijd bij elkaar terecht kunnen, dat we elkaar altijd kunnen bellen wanneer we over een casus willen sparren bijvoorbeeld. Daarnaast hebben we regelmatig intervisies.”

“Naast de stimulatie om te groeien, bijvoorbeeld door opleidingen te volgen, krijg ik bij Assist ook veel vrijheid, bijvoorbeeld om mijn werkdag in te delen. Leidinggevenden vertrouwen je in wat je doet en dat geeft mij een heel veilig gevoel.”

 

“Verder heb ik een prettige, laagdrempelige band met mijn manager. Ik voel me erg gesteund door hem. Regelmatig zitten we samen om het te hebben over mijn ontwikkeling als Arbeidsdeskundige. Mijn manager denkt dan écht met me mee over wat goed is voor mij en mijn ontwikkeling. Zo kwam hij een tijdje geleden op het idee om me te laten starten met de opleiding tot sportmasseur. Ik wilde namelijk meer kennis opdoen over het lichaam en over de spieren wanneer ik werkplekonderzoeken doe. Deze studie sloot hier goed bij aan.”

‘Bij Assist Verzuim hebben we een opleidingsomgeving waar je cursussen kunt volgen of webinars kunt bijwonen’

Opleidingsomgeving

“Wat mijn ambities zijn? Ik ben nu bijna acht jaar gecertificeerd en wil mijn kennis nóg meer verbreden. We hebben intern een toetsingsgroepje waarin we elkaar up-to-date houden over de wet- en regelgeving rondom verzuim. Daarnaast hebben we bij Assist Verzuim een opleidingsomgeving waar je cursussen kunt volgen of webinars kunt bijwonen om nog meer kennis op te doen op het gebied van verzuim. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd.”

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af