17 januari 2023

Assist Verzuim Groeit! – Dit is Sharon

Sharon
Geschreven door Sharon Singh-Leus

Assist Verzuim is continu in beweging, we blijven doorontwikkelen. Steeds meer bedrijven schakelen ons in voor persoonlijke verzuimbegeleiding en adequate re-integratie. We groeien om iedere klant voldoende tijd en aandacht te kunnen blijven geven en zo optimaal te bedienen. We stellen onze collega’s graag persoonlijk aan je voor. Maak kennis met Sharon Singh. Sharon is sinds een half jaar werkzaam bij Assist verzuim als casemanager. Ze heeft de overstap van top stylist in het kappersvak naar casemanager gemaakt. Waarom? Dat lees je hier.

Wie is Sharon in een notendop?

Ik ben een echte familiemens. Dagelijks geniet ik van mijn gezin. Naast mijn gezin heb ik een superleuke baan als casemanager en is een goede balans tussen mijn werk en privé essentieel voor mij. Een positief punt van mijzelf vind ik, dat ik al erg kan genieten van kleine dingen. Daardoor is iedere dag een feestje!

Mijn werkervaring bij Assist verzuim?

Mijn arbeidsverleden ligt grotendeels in het kappersvak, Sinds een half jaar werk ik als casemanager bij Assist verzuim. Dit is een hele goede stap geweest, in een redelijk korte tijd heb ik veel kunnen leren van mijn collega’s! De sfeer is supergoed en we zijn een echt team dat zich veel voor elkaar wil inzetten. Inmiddels heb ik ook al een leuk contact opgebouwd met mijn klanten. In mijn vak als casemanager hoor ik hele mooie verhalen, maar helaas heb ik ook veel verdrietige verhalen gehoord.

Welke toegevoegde waarde heb je in het team?

Assist verzuim heeft een fantastisch team met verschillende mensen. Het is mooi om te zien dat we veel verschillen van elkaar maar toch op een hele leuke en gezellige manier klikken! Ik merk ook dat mijn collega’s stuk voor stuk beschikken over veel kennis en daarnaast ook heel veel liefde voor het vak hebben. Stiekem ga ik er vanuit dat mijn collega’s mijn humor wel kunnen waarderen. Soms kan dat na alle zware verhalen ook wel voor een verademing zorgen.

Vertel eens over je werkzaamheden als casemanager bij Assist Verzuim? Bijzondere momenten?

Ik wil duidelijkheid krijgen in alle dossiers, het zijn eigenlijk allemaal kleine puzzels. Zoveel vragen, regels, verschillende mensen en situaties. Het is vaak een hele klus om een goed inzicht te krijgen in een casus. Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat zowel werkgevers als werknemers soms door de bomen het bos niet meer zien. Als casemanager vind ik het daarom ook fijn om ze meer duidelijkheid te kunnen bieden. Ik haal veel voldoening uit het ordenen van verschillende puzzelstukjes om hiermee een casus op te kunnen lossen. De meest bijzondere momenten voor mij zijn de momenten dat ik iemand spreek met een heel emotioneel verhaal, en dat degene ook de volle emoties toont. Ik kan op zo’n moment iemand troost bieden en duidelijkheid verschaffen.

Een carrièreswitch, waarom eigenlijk?

Van topstylist in het kappersvak naar casemanager, waarom?

“Ik dacht, deze kapster is klaar met knippen😊

Het kappersvak is prachtig, maar lichamelijk is het erg zwaar. Ook is het een vak waar je altijd in het weekend moet werken. Ik heb samen met mijn man in 2021 een prachtige dochter mogen krijgen. Dan ga je toch nadenken over de toekomst en werktijden. Het was tijd om mijn schaar neer te leggen. Ik wilde een nieuwe opleiding gaan doen. Mijn passie ligt bij mensen helpen. Ik kwam de opleiding voor casemanager tegen en was meteen enthousiast. Wel vond ik het spannend aangezien ik nog geen compleet beeld had bij deze opleiding. Maar wat heeft het goed uitgepakt! Na iedere lesdag werd ik enthousiaster over dit vakgebied. Mensenkennis is het grootste voordeel dat ik heb meegenomen uit het kappersvak. In het kappersvak had ik natuurlijk ook mensen die verhalen vertelden en situaties bespraken met mij. Ook als styliste wilde ik mensen een prettig gevoel geven waardoor ze zich ook vrij voelden om hun klachten en situatie te bespreken.

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Op dit moment ben ik bezig met heel veel informatie verzamelen. Ik wil zoveel mogelijk leren over dit vak, net zolang tot ik alles weet 😊! Mijn doel is eerst een hele goede betrouwbare casemanager worden, daarna zien we wel weer verder!

Welk levensmotto past het beste bij jou?

Je moet je eigen slingers ophangen in het leven! Als je wat wilt, pak het aan!

Wat zou je zelf nog willen vertellen?
Ik wil vooral een compliment geven aan mijn collega’s bij Assist Verzuim! Iedereen is zo behulpzaam en wil altijd meedenken in verschillende casussen.

Toppers zijn jullie allemaal!

Sharon Singh


Ben jij ook toe aan een carrière switch en  verdiep jij je graag in de verzuimbegeleiding? Werk jij – net zoals Sharon – graag in een hecht en gepassioneerd team en bij een frisse, dynamische en kwaliteitsbewuste organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling? Kom dan eens kennismaken met ons! Mogelijk past de functie van Casemanager Verzuim ook wel bij jou. Neem direct contact op met onze recruiter Laura Mennen via een DM of via recruitment@veldsink.nl. Eerst de volledige vacaturetekst lezen? Klik dan hier voor de vacature in Oosterhout of klik hier voor de vacature in Utrecht.

 

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over onze trainingen en workshops
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af