17 januari 2023

‘Ik dacht: deze kapper is klaar met knippen’

Sharon
Geschreven door Sharon Singh-Leus

“Ik wil nog zoveel leren over dit vak, totdat ik er alles van weet!” Na de middelbare school wist Sharon Singh het zeker: ze wil kapper worden. Toch maakte ze een half jaar geleden de stap naar casemanager. Wat de reden was om zich te focussen op casemanagement en verzuim? Dat vertelt ze in dit verhaal.

“Mijn passie ligt bij het helpen van mensen. Dit deed ik jaren met veel plezier in het kappersvak. Maar lichamelijk werd dit erg zwaar. Ook werkte ik altijd in het weekend. In 2021 kreeg ik samen met mijn man een prachtige dochter. Daardoor dacht ik steeds meer na over de toekomst en over het werken in het weekend. Ik besloot mij verder te oriënteren op de mogelijkheden en overwoog een carrièreswitch. Ik dacht: deze kapper is klaar met knippen. Op internet kwam ik de opleiding Regie op Verzuim tegen en dit wekte mijn interesse. Ik besloot de studie te volgen. In het begin vond ik het erg spannend aangezien ik nog geen compleet beeld had van de opleiding en het verzuim. Maar het pakte goed uit! Na iedere lesdag werd ik enthousiaster over dit vakgebied.”

Mijn passie ligt bij het mensen helpen’

 

Casemanager bij Assist Verzuim

“Onlangs heb ik de opleiding afgerond en sinds een half jaar werk ik als casemanager bij Assist Verzuim. Ik weet nog dat ik in een warm bad terecht kwam toen ik startte. De sfeer op de werkvloer is goed. We zijn een hecht team dat zich voor elkaar inzet. En ondanks dat ik nog heel veel kan leren, heb ik echt al erg veel van mijn collega’s geleerd.”

‘We zijn een hecht team dat zich voor elkaar wil inzetten’

 

“In mijn rol ben ik nu veel bezig met het inzichtelijker maken van de verzuimdossiers. Daarvoor heb ik onder meer contact met werknemers en werkgevers en bewaak ik verzuimdossiers volgens de regels van de Wet Verbetering Poortwachter. Ik zie mijn werk als het compleet maken van allemaal kleine puzzels. Als casemanager vind ik het fijn om onze klanten (de werkgevers en werknemers) meer duidelijkheid te kunnen bieden.”

‘Als casemanager vind ik het fijn om ze meer duidelijkheid te kunnen bieden’

 

Persoonlijke verhalen delen

“Wat ik uit het kappersvak meenam naar mijn nieuwe baan? Als kapper sprak ik natuurlijk veel mensen die verhalen vertelden en leuke en minder leuke situaties bespraken met mij. Als styliste wilde ik mensen een prettig gevoel geven. Daardoor voelden zij zich vrij om hun persoonlijke verhaal met me te delen. De meest bijzondere momenten voor mij zijn daarom ook de momenten waarop ik iemand spreek met een heel emotioneel verhaal. Wanneer ik merk dat iemand de volle emoties toont, kan ik iemand troost bieden en duidelijkheid verschaffen.”

‘Mijn doel is eerst een hele goede, betrouwbare casemanager worden’

 

“Wat mijn ambities voor de komende jaren zijn? Op dit moment ben ik bezig met het verzamelen van nog meer informatie over het verzuim. Ik wil nog zoveel leren over dit vak, totdat ik er alles van weet! Mijn doel is eerst een hele goede, betrouwbare casemanager worden. Daarna zien we wel weer verder!”

Ben jij – net als Sharon – toe aan een nieuwe uitdaging, een nieuwe switch in je carrière? Krijg jij energie wanneer jij mensen de juiste aandacht op het juiste moment kunt geven? En werk jij het liefst in een hecht en gepassioneerd team bij een frisse, dynamische en kwaliteitsbewuste organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijke en professionele ontwikkeling? Mogelijk past de rol van Casemanager Verzuim dan ook bij jou! Maak je interesse kenbaar door ons een mailtje te sturen naar recruitment@veldsinkgroep.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij onze HR-adviseur Angela Wijnhof via 06-18493901. Hopelijk spreken we elkaar snel!

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af