27 januari 2022

Assist Verzuim groeit! Dit is Anneke

Assist Verzuim groeit
Anneke
Geschreven door Anneke Koning

Assist Verzuim is continue in beweging, we blijven door ontwikkelen. Steeds meer bedrijven schakelen ons in voor persoonlijke verzuimbegeleiding en adequate re-integratie. We groeien om iedere klant voldoende tijd en aandacht te kunnen blijven geven en zo optimaal te bedienen. We stellen onze collega’s graag persoonlijk aan u voor.

Maak kennis met Anneke Koning, Casemanager ROV.

Wie is Anneke in een notendop?

Mijn naam is Anneke Koning, ik ben 56 jaar jong en woon in het mooie Oldenzaal sinds 1992.

Oldenzaal wordt ook de stad van plezier genoemd en biedt Carnaval, Boeskool is los en nog vele activiteiten waar ik optimaal van geniet. ūüėä

Graag breng ik vrije tijd door met mijn 2 kinderen (jongvolwassen inmiddels) vrienden en familie. Ik geniet van gezelligheid maar zeker ook van de rust en schoonheid die de natuur ons biedt. Dit geeft een mooie balans in de ‚Äúdrukte ‚ÄĚ van mijn werk en priv√© leven.

Hoe ben je bij Assist Verzuim gekomen?

Via een gezamenlijk contact ben ik voorgesteld aan Martin de Jong, Operationeel Manager, waarop Martin de volgende dag mij telefonisch benaderde.  Na ons prettig telefonisch contact was er al vlot een datum voor sollicitatiegesprek ingepland. Op dat moment was ik met meerder partijen in gesprek. Ik heb gekozen voor Assist Verzuim omdat zij mij verdieping in het vak Casemanager Verzuim kan bieden en omdat de cultuur binnen het bedrijf mij het meest passend leek bij mij als persoon. En dat is wel gebleken.

Wat ga je toevoegen aan het team?

Mijn arbeidsverleden ligt grotendeels in de gezondheidzorg. Toen de overstap gemaakt naar het vak Casemanager verzuim bij 2 andere arbodiensten. Sociaal, zorgzaam, dienstverlenend zijn is mijn kracht en wie ik ben als mens.  Naast professionaliteit, met elkaar sparren en van elkaar leren vind ik verbinden en aandacht voor elkaar een belangrijk onderdeel. Dat is wat ik nastreef om mee te brengen. Ik ben enthousiast, breng gezelligheid en aandacht mee en een luisterend oor voor ieder die het prettig vindt. En dat geldt niet alleen voor het team maar ook voor mijn klanten.

Vertel eens over de eerste maand(en) bij Assist Verzuim?

Mijn 1e maand was hectisch en uitdagend. Er komt zoals in iedere nieuwe functie veel informatie op je af. Kennis opnemen en ook werkgevers, het bedrijf en collega’s leren kennen. Ik kwam net in de vakantieperiode binnen waardoor mijn duo partner vlot daarna afwezig was en ik vrijwel gelijk zelfstandig met onze caseload startte. Ik ben met vol enthousiasme gestart. Uiteraard kreeg ik volop ondersteuning waar nodig en mogelijk was van collega’s en organisatie.

Er wordt maandelijks een kennissessie geboden om alle facetten van de Wet Verbetering Poortwachter in theorie te behandelen. Dat is fijn, want ondanks dat ik opleiding Casemanager Regie op Verzuim heb behaald, is de kennis toch altijd weer iets gezakt. Mede ook doordat ik in tussentijd verschillende functies heb mogen uitvoeren. Ons vakgebied is breed en hierin valt continu veel te leren, van collega’s Casemanagers en alle deskundigheden binnen Assist Verzuim.  Ik zie uit naar verdere ontwikkeling voor ons vakgebied en mijn persoonlijke ontwikkeling bij Assist Verzuim.

Een carrièreswitch, waarom eigenlijk?

¬†Na 32 jaar in verschillende functies binnen de gezondheidzorg, heb ik persoonlijk en in mijn functie Ondersteunend zorgmanager intramuraal en extramuraal, met verzuim te maken gehad. In die tijd was ik ge√Įnteresseerd in alle facetten van verzuim. En zeker ook de wet en regelgeving vond ik interessant. Vervolgstap was dan ook het volgen van opleiding Casemanager Regie op Verzuim. De keuze om hier in verder te gaan was dan ook snel gemaakt. Toch was het best een lastige stap om binnen te komen omdat je toch al wat ouder bent voor de arbeidsmarkt en geen ervaring hebt in het vakgebied. Maar ik geef niet snel op en met doorzettingsvermogen toch mogen starten bij een arbodienst. Een tijdelijke functie en vervolgens bij andere arbodienst een jaar gewerkt maar helaas.. Hier geen formatieruimte voor een Casemanager zonder HRM. Nog even 1 jaar teruggekeerd naar de gezondheidzorg als Casemanager, maar vervolgens weer terug in de rol als Casemanager verzuim, want dat is wat ik wil. Mij verder ontwikkelen als Casemanager verzuim om werkgevers en werknemers optimaal te kunnen begeleiden/adviseren in het verzuim proces. Dit past goed bij mijn dienstverlenend karakter.

Werken in een team vol met vrouwen, hoe is dat nou?

Ik kom uit gezondheidszorg wat ook voor 90% uit vrouwen bestaat, dus ik ken niet anders. Ik vind het wel fijn dat er mannelijke collega’s zijn want die geven toch een andere dynamiek en inzicht in een team. Maar de sfeer in ons team is prima!

 Je functie Casemanager Regie op verzuim, wat houdt dat precies in?

¬†Als Casemanager bij Assist Verzuim zijn wij op een proactieve wijze de spil in het proces Wet Verbetering Poortwachter, arbeidsongeschiktheid en beperken van financi√ęle schadelast voor werkgevers. Met een sturende rol als procesverantwoordelijke, eerste aanspreekpunt voor werkgevers/werknemers, bepalen wij in overleg met de werkgever de strategie voor duurzame re-integratie.

Voor werkgever betekent dit concreet ontlasten van alle facetten die de wet en regelgeving meebrengt. Uiteraard bepaalt werkgever in welke mate ze betrokken willen zijn. Voor werkgever is werken met een vaste Casemanager prettig, je leert elkaar en het bedrijf kennen waardoor Casemanager kan voldoen aan ontlasten van werkgever zoals hij of zij dat wenst.  Ik hoop op en ga voor een optimale dienstverlening en een prettige samenwerking met werkgevers!

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Mijn ambitie voor nu is eerst verder te ontwikkelen in het vak Casemanager Verzuim. Er is hierin nog zoveel te ervaren en leren. Daarna zou voor mij de volgende stap zijn om verbonden te zijn aan een werkgever. Inside Casemanager Verzuim.  Waarin je breder kan verdiepen in de cultuur van bedrijf, betreffende CAO, de werknemers leert kennen en het proces face to face kan uitvoeren.

Welk levensmotto past bij jou?

Carpe Diem. ūüėä Als er iets is wat ik geleerd heb met alles wat op mijn pad is gekomen, is dat ondanks alles wat er gebeurt, het leven gewoon door gaat. Uiteraard niet altijd gemakkelijk maar is wel een motto die ik na streef.

Ik ben blij en dankbaar als het goed gaat met de dierbaren om mij heen.  Geniet van samen zijn, gezelligheid en aandacht voor elkaar. Verbinden en tijd nemen voor elkaar is in mijn visie het sleutelwoord voor alle contacten die je hebt in het leven.

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af