Na al het planken op de werkvloer, wilden we ook wel eens wat anders. Iets meer ontspanning zou ook fijn zijn na een dag werken. Yoga is toch ontstressend?

Carine, onze collega volgt al een tijdje yogales. Zij heeft haar yogadocente, Wendy Zwaving, gevraagd om eens een bedrijfsyoga aan ons te geven. Heerlijk, dachten wij. Lekker liggen op een matje en luisteren naar rustige muziek. Nou, dat hebben we geweten…er bestaat namelijk ook power yoga en die vorm hebben wij gedaan. En dat was niet relaxen maar hard zweten!

Waarom zou je yoga-oefeningen op het werk doen?

Het liefst wil je op je werk de hele tijd scherp en energiek blijven. Door het vele zitten, dezelfde houding en beweging en de toenemende werkdruk is dit lastig. We zien steeds meer stress- en houdinggerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld:

  • Nek- en schouderklachten
  • Rugklachten
  • Hoofdpijn
  • Concentratieverlies
  • Gejaagdheid

Al deze klachten kunnen verminderd of voorkomen worden door een aantal oefeningen die je simpel zelf kan doen. Zo zijn wij aan het planken. Dit zorgt voor een verbetering van de core stability daarnaast train je hiermee je buikspieren. Hierdoor kun je rugklachten voorkomen of tegengaan. Zo er zijn heel veel andere oefeningen die je kunt doen.

Tijdens de yogales hebben we een aantal nieuwe oefeningen gekregen die klachten kunnen voorkomen. Maar vooral oefeningen om even je spieren te ontspannen. En dat is heel fijn als je zittend werk hebt. En oefeningen die een nieuwe energieboost geven. Het zijn hele simpele oefeningen die je zelfs zittend kunt doen. Maar blijf vooral niet te lang zitten, want dat is ook weer niet goed! In de afbeeldingen in dit blog een aantal oefeningen die we geleerd hebben. Probeer ze maar eens. Wij wisselen het planken inmiddels af met deze en andere yoga-oefeningen.

 

Hoe mijn collega’s en ik de Yogales hebben ervaren?

Voor velen was het de eerste kennismaking met Yoga. Wij vonden het erg leuk en leerzaam om te doen. En het is intensiever dan ik in eerste instantie dacht. We hebben een aantal yogatermen geleerd en kunnen nu inspannend ontspannen. Wilt u meer weten over gezondheid op de werkvloer? Of misschien wel een yogales boeken op uw werk? Neem contact op met mij of mijn collega’s.