workshop rie

Gratis online workshops

RI&E, corona en meer

Voor een gezonde en veilige werkplek

Een gezonde en veilige werkplek is voor iedereen fijn. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) helpt om eventuele risico’s in kaart te brengen. Het is belangrijk (en ook wettelijk verplicht) om een actuele RI&E te hebben en op basis van de risico’s passende maatregelen te nemen in uw bedrijf. Zo wordt niemand ziek door z’n werk, nu niet en in de toekomst niet.

Om de RI&E onder de aandacht te brengen en samen verzuim te voorkomen organiseren wij een gratis online workshopochtend. Waarin we de RI&E en verschillende aanverwante onderwerpen bespreken.

 

Direct Aanmelden >

Datum

  • Wegens succes gaan wij deze gratis online workshops nogmaals geven. Workshop 1 en 2 kunt u volgen op donderdag 29 oktober. Workshop 3 bieden wij in de Week van de Werkstress  (16 t/m 20 november) opnieuw aan. U kunt u  aanmelden via het aanmeldformulier.

Tijdstip

  • 09.00 – 12:00 uur

Donderdag 29 oktober organiseren wij gedurende de ochtend 2 workshops. U kunt zelf bepalen of u deze beide wilt volgen. En dus of u een hele ochtend of een gedeelte daarvan aanwezig bent.

Locatie

  • De workshop wordt online via Zoom gehouden. U kunt dus vanaf elke locatie deelnemen. Een goede internetverbinding is een pre.

De Workshops

In de week van de RI&E, op donderdag 24 september organiseerden wij een ochtend vol interessante workshops. Wegens succes bieden we deze workshops nogmaals aan. U kunt zelf bepalen hoe uw ochtend eruit komt te zien. Dit jaar besteden we extra aandacht aan risico’s op besmettingen, zoals risico’s op besmetting en verspreiding van het COVID-19 virus. Veel branches en bedrijven werken met speciale corona-protocollen. Het is belangrijk om hierbij de link met de RI&E te maken. Maar ook thuiswerken, dat door de maatregelen enorm is toegenomen, vraagt om aandacht.

Workshop 1 – De RI&E en COVID-19 

Wat zijn de nieuwe risico’s in de RI&E? Denk aan COVID-19, thuiswerken en psychosociale arbeidsbelasting. Wat moet u hierover in de RI&E meenemen? Wat als ik geen RI&E heb? Moet ik de RI&E laten toetsen? Dit zijn zomaar vragen die ook in uw organisatie kunnen spelen. Onze arbeidshygiëniste zal in deze workshop ingaan op de basisprincipes van een goede RI&E en antwoord geven op deze vragen. Houd gerust uw huidige RI&E bij de hand. Donderdag 29 oktober 09.00-10.00 uur

Workshop 2 – Thuiswerken (plaatsonafhankelijk werken)

Wat zijn de regels die van toepassing zijn op medewerkers die plaatsonafhankelijk werken? Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers hun werkplek zowel thuis als op kantoor goed inrichten? En welke verplichtingen heb ik hierin mij als werkgever? Onze ergonoom vertelt u in deze workshop alles over de wetgeving rondom plaatsonafhankelijk werken en het inrichten van een werkplek. Daarnaast zal zij ingaan op de overige W’s (werkwijze, werkdruk, werktaken en werktijden). Donderdag 29 oktober 11:00-12:00 uur

Workshop 3 – Vragenuurtje bij de bedrijfsarts

Wat doet een bedrijfsarts tijdens verzuimbegeleiding? Wat komt zij of hij zoal tegen op spreekuur? Welke klachten komen in deze corona-tijd vooral veel voor? Waar kan ik als werkgever op letten om verzuim ten gevolge van corona te voorkomen? En met welke vragen kan een preventiemedewerker bij de bedrijfsarts terecht? Onze bedrijfsarts zal in deze workshop antwoord geven op deze vragen. Ook is er ruimte om uw eigen vragen te stellen. We raden u aan om een aantal vragen voor te bereiden en mee te nemen in de workshop. Deze workshop bieden wij opnieuw aan tijdens de Week van de Werkstress van 16 t/m 20 november. Houd hiervoor onze website in de gaten of geef uw interesse aan in het aanmeldformulier.

Aanmelden?

Op het aanmeldformulier kunt uw aangeven welke online workshops u wilt volgen.

Het programma voor donderdag 29 oktober

09:00 – 10:00 Workshop 1 – De RI&E en COVID-19
10:00 – 11:00 Napraten en pauze
11:00 – 12:00 Workshop 2 – Thuiswerken (plaatsonafhankelijk werken)

U bepaalt zelf bij welke workshops u aanwezig bent. En dus wanneer uw workshopdag start en eindigt. Geef uw voorkeuren aan op het aanmeldformulier.

Profiteer t/m 1 november 2020 van 10% korting

Omdat de RI&E een onmisbaar instrument is om verzuim te voorkomen willen we alle bedrijven de mogelijkheid bieden om de voordelen van de RI&E te benutten. Daarom ontvangt u tot en met 1 november 2020 10% korting op:

  • Het opstellen en toetsen van een RI&E
  • Het opstellen van een arbobeleid

Vraag een offerte aan via deze website of uw vaste inzetbaarheidsadviseur.

Meld u aan!

U kunt u aanmelden voor een of meerder workshops via ons aanmeldformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact met me op!

Aanmelden

Uw contactpersoon

Johanneke Kreijkes

Medewerker Bedrijfsbureau
0548 533 508 j.kreijkes@assistverzuim.nl

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid