Voor een gezonde en veilige werkplek

Een gezonde en veilige werkplek is voor iedereen fijn. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) helpt om eventuele risico’s in kaart te brengen. Meestal belandt het document ergens op de plank en verstoft het. Of begint men er niet eens aan. Het is belangrijk (en ook wettelijk verplicht) om een actuele RI&E te hebben en op basis van de risico’s passende maatregelen te nemen in uw bedrijf. Zo wordt niemand ziek door z’n werk, nu niet en in de toekomst niet.

Om de RI&E onder de aandacht te brengen en samen verzuim te voorkomen organiseren wij in de week van de RI&E een gratis workshopdag. Waarin we de RI&E en verschillende aanverwante onderwerpen bespreken.

 

Direct Aanmelden >

Datum

  • Extra workshopdag op donderdag 31 oktober 2019. Meld je aan via het formulier.

Tijdstip

  • 09.30 – 16.15 uur

Gedurende de dag organiseren we 4 workshops. U kunt zelf bepalen of u deze allemaal wilt volgen. En dus of u een hele of halve dag aanwezig bent.

Locatie

  • Reeuwijk  (A12) op 31 oktober 2019

Overige locaties en data zijn in overleg mogelijk. U kunt dit aanvragen via het aanmeldformulier. We nemen contact met u op.

 

De Workshops

In de week van de RI&E organiseren wij een dag vol interessante workshops. U kunt zelf bepalen hoe uw dag eruit komt te zien. Dit jaar besteden we extra aandacht aan psychosociale arbeidsbelasting. Zaken als werkstress, werkdruk, discriminatie en pesterijen op de werkvloer spelen een steeds belangrijkere rol in verzuim waar we graag met u bij stil staan.

Workshop 1 – Verzuim begeleiden en privacy 

Uw medewerker meldt zich ziek. En dan? Hoe pakt u vanaf dag 1 verzuim aan. Onze arbodeskundige vertelt u hoe u, met inachtneming van privacy, toch in gesprek kunt gaan met uw werknemer. U krijgt in deze workshop een flinke dosis tips en tricks mee. 09.30-10.30 uur

Workshop 2 – Het belang van een goede RI&E

Waarom is een RI&E belangrijk? Wat als ik geen RI&E heb? Moet ik de RI&E laten toetsen? Wat moet er allemaal in de RI&E staan? Dit zijn zomaar vragen die ook in uw organisatie kunnen spelen. Onze arbeidshygiëniste zal in deze workshop ingaan op de basisprincipes van een goede RI&E en antwoord geven op deze vragen. Neem gerust uw huidige RI&E mee. 10.30-12.30 uur

Workshop 3 – Psychosociale arbeidsbelasting, wat kan ik doen?

Help mijn medewerker zit niet lekker in z’n vel. Hoe ga ik hiermee om? Welke afspraken mag ik met hem maken? Onze arbeids- en organisatiedeskundige neemt u mee in de wereld van de PSA (psychosociale arbeidsbelasting). Een belangrijk onderdeel in de RI&E. Ze vertelt meer over werkdruk, werkstress en burn-out. En vooral hoe u uw organisatie kan inrichten om dit te voorkomen. 13.15-15.15 uur

Workshop 4 – Het verzuimprotocol, een belangrijke basis

U hebt een goed idee bij verzuim en verzuim voorkomen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw ideeën geborgd worden in uw organisatie? Stel een verzuimprotocol op. Onze arbodeskundige zal in de laatste workshop van de dag vertellen waar u aan moet denken en op moet letten. Neem uw eigen verzuimprotocol mee en leg deze aan onze specialist voor. 15.15 – 16.15 uur

Aanmelden?

Op het aanmeldformulier kunt uw aangeven welke workshops u wilt volgen.

Het programma

09:00 inloop met koffie en lekkers
09:30 – 10:30 Workshop 1 – Verzuimbegeleiding & Privacy
10:30 – 12:30 Workshop 2 – De RI&E
12:30 – 13:15 Lunch
13:15 – 15:15 Workshop 3 – Psychosociale arbeidsbelasting
15:15 – 16:15 Workshop 4 – Het verzuimprotocol

U bepaalt zelf bij welke workshops u aanwezig bent. En dus wanneer uw workshopdag start en eindigt. Geef uw voorkeuren aan op het aanmeldformulier.

Profiteer in de maand juni van 10% korting

Omdat de RI&E een onmisbaar instrument is om verzuim te voorkomen willen we alle bedrijven de mogelijkheid bieden om de voordelen van de RI&E te benutten. Daarom ontvangt u de hele maand juni 10% korting op:

  • Het opstellen en toetsen van een RI&E
  • Het opstellen van een arbobeleid

Vraag een offerte aan via deze website of uw vaste inzetbaarheidsadviseur.

Uw contactpersoon

Johanneke Kreijkes

Medewerker Bedrijfsbureau
0548 533 508

Meld u aan!

U kunt u aanmelden voor een of meerder workshops via ons aanmeldformulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact met me op!

Aanmelden