20 juni 2021

Wij ontvangen graag uw RI&E en dit is waarom.

RI&E Risico interventie en Evaluatie
Linda Reijerse
Geschreven door Linda Reijerse

Ondernemen is risico lopen.

Zolang alle werkzaamheden in uw bedrijf verlopen zoals gepland, wordt er een aardige boterham mee verdiend. Maar wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt? Uw medewerker een gevaarlijke stof binnenkrijgt? Dan staat de productie stil, of moet u het met een persoon minder doen. Dit brengt oplopende kosten en imagoschade met zich mee. Behoorlijke risico’s dus!

Heeft u de risico’s van uw bedrijf in beeld?

De Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) is een geschikt hulpmiddel om bedrijfsongevallen voor te zijn. De RI&E bestaat uit twee delen. Het bevat een lijst met alle (gezondheids- en veiligheids) risico’s in uw bedrijf. En een plan waarin concrete maatregelen staan aangegeven en wat deze maatregelen opleveren.

Nadat de risico’s geïnventariseerd zijn en het plan van aanpak is opgesteld, is het zaak uw RI&E te laten toetsen. De wet verplicht in de meeste gevallen dit te laten doen door een gecertificeerde arbodienst. Dit gebeurt door middel van een bedrijfsbezoek.

Risico’s van de risico’s

De RI&E vormt het fundament van uw arbobeleid. De overheid heeft de RI&E via de Arbowet daarom ook verplicht gemaakt voor alle ondernemers met personeel. Bent u wel RI&E-plichtig, maar heeft u er geen uitgevoerd, dan kunt u hiervoor een boete ontvangen. Ook wanneer zich een bedrijfsongeval voordoet kan de RI&E opgevraagd worden. Het niet kunnen tonen van een RI&E kan een behoorlijke boete of zelfs een proces verhalen opleveren.

We denken met u mee.

Als arbodienst willen wij u graag ondersteunen bij het opstellen van de RI&E. Dit kunt u doen door uw RI&E bij ons in te leveren. Daarbij geven wij u de mogelijkheid om uw bedrijf te laten adviseren over de RI&E. U kunt op deze link klikken om uw RI&E in te leveren EN de gratis stap-voor-stap RI&E handleiding te downloaden.

Profiteer in juli 2021 van 10% korting

Heeft u nog geen RI&E maar wilt u er wel een laten opstellen? Onze arbeidshygiënist ontwerpt graag een op maat gemaakte RI&E voor uw bedrijf. We willen alle bedrijven de mogelijkheid bieden om de voordelen van de RI&E te benutten. Daarom ontvangt u in de maand juli 2021 10% korting op:

  • Het opstellen en toetsen van een RI&E
  • Het opstellen van een arbobeleid

Vraag een offerte aan via deze website.

Let op: uw offerteaanvraag moet uiterlijk voor 16 juli 2021 bij ons binnen zijn om te kunnen profiteren van de korting.

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af