Werkstress met laptop

Week van de werkstress – Workshops voor werkgevers

Een grote oorzaak van verzuim..

Van 15 t/m 19 november 2021 wordt de Week van de Werkstress voor de 8e keer georganiseerd door OVAL. Stress heeft negatieve effecten op iedereen: de medewerker, zijn/haar sociale omgeving, collega’s en de organisatie. En is daardoor een grote oorzaak van verzuim. Daarom doen wij graag mee met de Week van de Werkstress en organiseren we drie online workshops die je helpen preventie van werkstress op de agenda te zetten en plezier op de werkvloer en tijdens het thuiswerken centraal te stellen. De workshops worden gegeven op donderdag 18 november:

 • Mentaal Vitaal
 • Stress tijdens re-integratie
 • Pesten op de werkvloer

Meld u aan voor één of meer workshops via het formulier onderaan deze pagina.

 

Praktische Informatie

Het ochtendprogramma van donderdag 18 november:

Workshop Mentaal Vitaal Stress tijdens re-integratie Pesten op de werkvloer
Datum 18 november 18 november 18 november
Tijdstip 09:00 – 10:00 uur 10:15 – 11:00 uur 11:15 – 12:15 uur
Locatie Online Online Online
Kosten € 15,- € 15,- € 15,-

 

Inhoud van de workshops

Op donderdag 18 november organiseren we workshop met het thema Werkstress. De workshops worden gegeven door onze specialisten.

Workshop 1: Mentaal Vitaal

De meesten van ons hebben intensief kennisgemaakt met het nieuwe werken. We krijgen binnen bepaalde doelstellingen ruimte en vrijheid om te bepalen hoe we thuiswerken en wanneer we werken. We zijn er inmiddels aan gewend, maar doet het ons goed in het kader van balans houden? Uit lopende onderzoeken komt naar voren dat het behouden van de mentale balans best uitdagend is in deze tijden. Naast het feit dat de omstandigheden in ons werk en in ons privéleven sowieso regelmatig veranderen. Het is daarbij belangrijk om de juiste structuur te houden, een juiste balans tussen werk en privé en het herkennen van stressoren. Hoe gaan we daar goed mee om? In deze workshop maakt A&O Deskundige Ingrid Sprangers je bewust van wat nodig is om een goede balans te houden tussen wat je energie geeft en wat je energie kost en leer je de signalen herkennen waarvan je weet dat het minder goed gaat. Je krijgt praktische tips om balans te bereiken en een pragmatische aanpak om je weerbaarheid te vergroten. Ook in een tijd waarin er veel onzekerheid heerst. Wil je ook sterker worden op mentaal vitaal gebied? Schrijf je dan in!

Op donderdag 18 november van 09:00 – 10:00 uur – online via Zoom.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €15,-

Workshop 2: Stress tijdens re-integratie

In deze verdiepende workshop voor leidinggevenden, casemanagers en HR-medewerkers nemen Praktijk Ondersteuner Bedrijfsartsen (POB) Willy Beverdam en Daphne Punt u mee in de wereld van een POB’er waarin zij onder taakdelegatie van de Bedrijfsarts spreekuren hebben met werknemers. Wat komen ze zoal tegen tijdens deze spreekuren? En wanneer ervaren werknemers stress tijdens de re-integratie? Ze geven u praktische voorbeelden, tips en tricks en er is ruimte voor uw eigen vragen.

 • Wat doet een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts?
 • Wat is het verschil tussen een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts en een Bedrijfsarts?
 • Wanneer is er sprake van stress tijdens de re-integratie?
 • Voorbeelden uit de praktijk.
 • Tips & tricks voor werkgevers en leidinggevenden.

Daarnaast is er voldoende ruimte om uw eigen vragen te stellen.

Op donderdagochtend 18 november van 10:15 – 11:00 uur, online via Zoom.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €15,-

Workshop 3: Pesten op de werkvloer

Een grapje op zijn tijd op het werk moet kunnen. Maar wanneer iemand structureel voor gek wordt gezet op de werkvloer, is het niet grappig meer. Plagen wordt dan pesten en dat kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten bij het slachtoffer. Pesten op het werk is een serieus probleem. Meer dan een half miljoen mensen zeggen wel eens gepest te worden op het werk. Hoe gaat u hier als werkgever mee om? Welke signalen kunt u oppakken? En wat kunt u doen om pesten op de werkvloer tegen te gaan? Tijdens deze workshop neemt Arbo Business partner en psycholoog Iris Linneman u mee in de herkenning van de signalen en vertelt ze u de eerste stappen in de aanpak van pesten op de werkvloer

Op donderdagochtend 18 november van 11:15 – 12:15 uur, online via Zoom.
We vragen voor deze workshop een kleine bijdrage van €15,-

 

Aanmelden?

Meldt u direct aan via onderstaand aanmeldformulier. Hierop kunt uw aangeven welke workshops u wilt volgen. Volgt u alle 3 workshops, dan ontvangt u een korting van €15,- op het totaalbedrag.  Vul hieronder in aan welke workshop(s) u deel wilt nemen. Neemt u deel aan alle 3 workshops dan ontvangt u €15,- korting op het totaalbedrag.


   

  De workshops worden online via Zoom gehouden. U kunt dus vanaf elke locatie deelnemen. Een goede internetverbinding is een pre.

  Direct
  regelen

  Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

  Meer over onze trainingen en workshops
  Abonnement afsluiten

  Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

  Sluit uw abonnement af