Deze week is de Week van de Werkstress. In deze week vragen diverse bedrijven aandacht voor de gevolgen van werkstress. En bekijken ze vooral hoe werkstress tegen kan worden gegaan. Ook wij willen u helpen met het tegen gaan van werkstress.

Wist u dat…

…ruim 1/3 van al het werkgerelateerde verzuim veroorzaakt wordt door werkstress. Dit kost werkgevers ongeveer 1,8 miljard euro. Een onderwerp om over na te denken dus.

Er is niet één oplossing

Werkstress is vaak een optelsom van factoren. Een hoge werkdruk en ongewenst gedrag van  collega’s kunnen veel stress veroorzaken. Ook gebeurtenissen in het privé leven van iemand of een verkeerde balans tussen werk en privé kunnen werkstress veroorzaken. Aan de andere kant kunnen steun van je leidinggevende of collega’s, ontwikkelingsmogelijkheid of de vrijheid om je werk zelf in te delen ervoor zorgen dat stress afneemt. In de download vindt u 99 oplossingen tegen werkstress.

De positieve benadering

Wij benaderen zaken graag van de positieve kant. Dit werkt vaak verhelderend. Zo kunt u bezig zijn met het verlagen van werkstress. Maar wat als u nou eens gaat nadenken over het verhogen van werkplezier? Onze brancheorganisatie OVAL heeft 11 lessen geschreven voor ‘Ultiem Werkplezier’. Daar wil je toch mee aan de slag? Download de lessen hier.

Wij helpen u graag verder

Ervaart u werkstress, wilt u werkstress voorkomen of wilt u aan de slag met werkplezier? Dan staan onze IZA’s voor u klaar. Zij kunnen u adviseren en uw vragen beantwoorden. Neem gerust contact op met uw eigen IZA.

 

pexels-photo-52608