Wil je niet leren in je werk, geen vrijheid, geen eigen inbreng en liever een saaie baan? Klik dan nu weg. En help deze blog aan een hoge bounce-rate. Of…

Je doet meer dan alleen AD-onderzoeken wegwerken

Een arbeidsdeskundige voert AD-onderzoeken uit. Toch? Jazeker. Dat doe ik. Maar dat is maar een deel van mijn werk. Ik doe in eerste instantie mijn best ervoor te zorgen dat ’t niet hoeft te komen tot een onderzoek. Ik ben er namelijk vroeg bij in het verzuimproces. Ik zet mijn skills – als het even kan – al in vóórdat er sprake is van een ziekmelding. En ik bepaal zelf hoe. Ja, natuurlijk wel samen met mijn collega’s. Maar het idee is dat ik doe waar ik goed in ben. En daar probeer ik steeds beter in te worden. En dat is gaaf!

Je hebt alle ruimte voor ontwikkeling

Zo word ik bijvoorbeeld coach. Naast mijn werk als arbeidsdeskundige. Dat vind ik zelf nodig. Ik leg de vinger op de zere plek in lastige verzuimsituaties. Maar dan? Hoe gaat het verder als het AD-onderzoek is afgerond? Hoe breng je een mens weer in contact met zijn kern? Hem helpen om een antwoord te vinden op deze vraag. Daar ligt de kans op groei!

Ik heb dit idee op tafel gelegd bij mijn werkgever en binnen no time hadden we een plan. Nu ben ik aan de studie coaching begonnen. En bouw ik aan de businesscase. Ik werk aan de verdieping die ik wil. En Assist Verzuim en de klanten hebben hier ook baat bij. Pure win-win.

Omdat werken en leren best samen gaat

En weet je waarom? Omdat er commitment is. Assist Verzuim staat erachter. Ik sta erachter. We doen allen ons best. Dat geeft ademruimte. Een fundament. En ja, natuurlijk is dat hard werken en doorpakken. Maar toch ook een hoop lol. En het geleerde, breng ik direct in de praktijk. We zijn een kennisorganisatie. Leren staat dus centraal. Kennis opdoen en kennis delen. Mooi werk.

Omdat er ook nog ruimte is voor privé

Mijn privéleven? Daar is nog tijd genoeg voor. Ik heb een gezinnetje en sport minimaal twee keer per week en breng tijd door met vrienden. Natuurlijk, ik zet het nodige opzij, dat kan niet anders. Toch schrijf ik nog lachend deze blog. Enough said, lijkt me…

Nog niet overtuigd?

Kijk, ik ga je niet tot in detail uitleggen wat ik op een dag doe. Dan was je allang afgehaakt met lezen. Maar denk je nu: ‘Goh, best leuk hoe ze bij Assist Verzuim die rol van arbeidsdeskundige invullen.’ Solliciteer dan gewoon. Mag je meepraten. Of vraag me of je een dagje mee kunt kijken. No problem. Werk genoeg!

Ook nu nog niet nieuwsgierig? Dan ben je in ieder geval te laat om de bounce-rate omhoog te brengenMooie dag ;)!