Training Preventiemedewerker

Training Preventiemedewerker online

Een belangrijke functie…

…die je er niet zo even bij doet. Jij bent de preventiemedewerker binnen jouw bedrijf. Je hebt als taak om bij te dragen aan een goed arbobeleid. Je bevordert de veiligheid en gezondheid op de werkvloer en voorkomt gevaarlijke situaties. Voor je collega’s maar ook voor bezoekers en leveranciers. Vanuit de wet wordt van je verwacht dat je deskundig bent. Ook schrijft de wet voor dat je assisteert bij specifieke onderdelen van het arbobeleid. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E en het plan van aanpak. Je geeft advies en je helpt met het uitvoeren van maatregelen.

Om (startende) preventiemedewerkers te ondersteunen, organiseren wij regelmatig de Training Preventiemedewerker. Onze kerndeskundige maakt je in twee ochtenden vertrouwd met de taken van de preventiemedewerker.

Praktische informatie

 • Datum: 19 en 26 september 2024
 • Tijd: 9:00 – 12:30 uur
 • Locatie: Teams
 • Kosten: € 349,- per deelnemer inclusief lesmap, naslagwerk en certificaat van deelname.

Inhoud van de training

De training Preventiemedewerker wordt verzorgd door een van onze kerndeskundige. Zij zal de preventiemedewerker in twee ochtendsessies handvatten geven om zijn/haar taken goed uit te kunnen voeren en/of naar een hoger niveau te tillen. U raakt vertrouwd met de werkzaamheden die horen bij deze functie. U krijgt bruikbare tips en praktijkvoorbeelden. Vervolgens kunt u effectief aan de slag met preventie in uw organisatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Preventietaken en de Arbowet
 • Risico-, Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E) en het plan van aanpak
 • De invloed van medezeggenschap op preventietaken
 • Plaats en positie van de preventiemedewerker
 • Voorbeelden van arbomaatregelen aan de hand van (eigen) casussen

Interactie en casussen

Om de training interactief en nog nuttiger te maken is het mogelijk om uw eigen casussen in te brengen. Heeft u als preventiemedewerker casussen of situaties die u wilt bespreken tijdens de training dan kunt u dit vooraf aangeven.

Datum en locatie

De eerst volgende Training Preventiemedewerker is gepland op dinsdag 19 en 26 september 2024 van 9.00 tot 12.30. De training wordt online via Teams gehouden. Omdat we de training online houden, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kosten

De kosten van de training zijn € 349,- per deelnemer inclusief lesmap, naslagwerk en certificaat van deelname. Komt u met twee personen uit hetzelfde bedrijf naar deze training, dan ontvangt de tweede deelnemer 50% korting.

Let op:

 • Bij annulering binnen 5 werkdagen, wordt het bedrag geheel aan u doorbelast
 • Bij onvoldoende aanmeldingen verplaatsen we de training naar een later moment

Daarnaast is het mogelijk om de training preventiemedewerker ‘ in-house’  te organiseren. Vraag naar de mogelijkheden.

Aanmelden?

Meldt u direct aan via onderstaand aanmeldformulier.
  Direct
  regelen

  Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

  Abonnement afsluiten

  Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

  Sluit uw abonnement af