Een belangrijke functie…

…die je er niet zo even bij doet. Jij bent de preventiemedewerker binnen jouw bedrijf. Je hebt als taak om bij te dragen aan een goed arbobeleid. Je bevordert de veiligheid en gezondheid op de werkvloer en voorkomt gevaarlijke situaties. Voor je collega’s maar ook voor bezoekers en leveranciers. Vanuit de wet wordt van je verwacht dat je deskundig bent. Ook schrijft de wet voor dat je assisteert bij specifieke onderdelen van het arbobeleid. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E en het plan van aanpak. Je geeft advies en je helpt met het uitvoeren van maatregelen.

Om (startende) preventiemedewerkers te ondersteunen, organiseren wij regelmatig de Training Preventiemedewerker. Onze kerndeskundige maakt je in één dag vertrouwd met de taken van de preventiemedewerker.

Datum en locatie

De Training Preventiemedewerker is gepland op dinsdag 12 november aanstaande van 09:00 – 16:00 op onze vestiging in Rijssen.

Klik hier om u aan te melden

Daarnaast is het mogelijk om de training preventiemedewerker ‘ in-house’  te organiseren.

Vraag naar de mogelijkheden.

Inhoud van de training

De eendaagse training Preventiemedewerker wordt verzorgt door onze kerndeskundige Inge Tijhof (Arbeidshygiënist). Zij zal de preventiemedewerker in een dag handvatten geven om zijn/haar taken goed uit te kunnen voeren en/of naar een hoger niveau te tillen. Je raakt vertrouwd met de werkzaamheden die horen bij deze functie. Je krijgt bruikbare tips en praktijkvoorbeelden over effectiviteit, kosten en baten en delegatie. Vervolgens kan je effectief aan de slag met preventie in je organisatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De taken en verantwoordelijkheden van een preventiemedewerker
  • De preventiemedewerker binnen de arbowetgeving
  • De preventiemedewerker en de RI&E
  • De preventiemedewerker en het plan van aanpak
  • De effectiviteit van een preventiemedewerker
  • Kosten, baten en rapportage van de preventiemedewerker
  • Uitbesteding van taken door de preventiemedewerker

Interactie en casussen

Om de training interactief en nog nuttiger te maken is het mogelijk om je eigen casussen in te brengen. Heb je als preventiemedewerker casussen of situaties die je wilt bespreken tijdens de training dan kun je dit vooraf aangeven.

Uw contactpersoon

Johanneke Kreijkes

Medewerker Bedrijfsbureau
0548 533 508

Interesse?

Heeft u interesse in de training? Klik dan hier om u aan te melden.