Een belangrijke functie…

…die je er niet zo even bij doet. Jij bent de preventiemedewerker binnen jouw bedrijf. Je hebt als taak om bij te dragen aan een goed arbobeleid. Je bevordert de veiligheid en gezondheid op de werkvloer en voorkomt gevaarlijke situaties. Voor je collega’s maar ook voor bezoekers en leveranciers. Vanuit de wet wordt van je verwacht dat je deskundig bent. Ook schrijft de wet voor dat je assisteert bij specifieke onderdelen van het arbobeleid. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E en het plan van aanpak. Je geeft advies en je helpt met het uitvoeren van maatregelen.

Om (startende) preventiemedewerkers te ondersteunen, organiseren wij regelmatig de Training Preventiemedewerker. Onze kerndeskundige maakt je in één dag vertrouwd met de taken van de preventiemedewerker.

Datum en Locatie

De volgende training preventiemedewerker vindt plaats op 10 december 2018. Op het kantoor van Assist Verzuim te Rijssen.

Het is ook mogelijk om de training preventiemedewerker op een andere locatie bij te wonen, vraag naar de mogelijkheden.

Investering

De kosten van de training zijn 150 euro per persoon.

Tijdstip

09.00 – 17.00 uur – lunch is inbegrepen

 

Inhoud van de training

De eendaagse training Preventiemedewerker wordt verzorgt door onze kerndeskundige Inge Tijhof (Arbeidshygiënist). Zij zal de preventiemedewerker in een dag handvatten geven om zijn/haar taken goed uit te kunnen voeren en/of naar een hoger niveau te tillen. Je raakt vertrouwd met de werkzaamheden die horen bij deze functie. Je krijgt bruikbare tips en praktijkvoorbeelden over effectiviteit, kosten en baten en delegatie. Vervolgens kan je effectief aan de slag met preventie in je organisatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De taken en verantwoordelijkheden van een preventiemedewerker
  • De preventiemedewerker binnen de arbowetgeving
  • De preventiemedewerker en de RI&E
  • De preventiemedewerker en het plan van aanpak
  • De effectiviteit van een preventiemedewerker
  • Kosten, baten en rapportage van de preventiemedewerker
  • Uitbesteding van taken door de preventiemedewerker

Interactie en casussen

Om de training interactief en nog nuttiger te maken is het mogelijk om je eigen casussen in te brengen. Heb je als preventiemedewerker casussen of situaties die je wilt bespreken tijdens de training dan kun je dit aangeven via het aanmeldformulier.

Uw contactpersoon

Dianne Bossers

Medewerker bedrijfsbureau
0548 533 558

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de training vul dan het aanmeldformulier in.

Aanmelden