Training Preventiemedewerker

Training Preventiemedewerker

Een belangrijke functie…

…die je er niet zo even bij doet. Jij bent de preventiemedewerker binnen jouw bedrijf. Je hebt als taak om bij te dragen aan een goed arbobeleid. Je bevordert de veiligheid en gezondheid op de werkvloer en voorkomt gevaarlijke situaties. Voor je collega’s maar ook voor bezoekers en leveranciers. Vanuit de wet wordt van je verwacht dat je deskundig bent. Ook schrijft de wet voor dat je assisteert bij specifieke onderdelen van het arbobeleid. Denk bijvoorbeeld aan de RI&E en het plan van aanpak. Je geeft advies en je helpt met het uitvoeren van maatregelen.

Om (startende) preventiemedewerkers te ondersteunen, organiseren wij regelmatig de Training Preventiemedewerker. Onze kerndeskundige maakt je in twee ochtenden vertrouwd met de taken van de preventiemedewerker.

Datum en locatie

De eerst volgende Training Preventiemedewerker is gepland op donderdag 9 maart en 16 maart a.s. van 09:00 – 12:30 uur. De training wordt online via Zoom gehouden. De kosten van de training zijn € 275,- per deelnemer. Komt u met twee personen uit hetzelfde bedrijf naar deze training, dan ontvangt de tweede deelnemer 50% korting.

U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Omdat we de training online houden, is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Daarnaast is het mogelijk om de training preventiemedewerker ‘ in-house’  te organiseren. Vraag naar de mogelijkheden.

Inhoud van de training

De training Preventiemedewerker wordt verzorgd door een van onze kerndeskundige. Zij zal de preventiemedewerker in twee ochtendsessies handvatten geven om zijn/haar taken goed uit te kunnen voeren en/of naar een hoger niveau te tillen. U raakt vertrouwd met de werkzaamheden die horen bij deze functie. U krijgt bruikbare tips en praktijkvoorbeelden over effectiviteit, kosten en baten en delegatie. Vervolgens kunt u effectief aan de slag met preventie in uw organisatie. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De taken en verantwoordelijkheden van een preventiemedewerker
 • De preventiemedewerker binnen de arbowetgeving
 • De preventiemedewerker en de RI&E
 • De preventiemedewerker en het plan van aanpak
 • De effectiviteit van een preventiemedewerker
 • Kosten, baten en rapportage van de preventiemedewerker
 • Uitbesteding van taken door de preventiemedewerker

Interactie en casussen

Om de training interactief en nog nuttiger te maken is het mogelijk om uw eigen casussen in te brengen. Heeft u als preventiemedewerker casussen of situaties die u wilt bespreken tijdens de training dan kunt u dit vooraf aangeven.

Kosten

De kosten van de training zijn € 275,- per deelnemer. Komt u met twee personen uit hetzelfde bedrijf naar deze training, dan ontvangt de tweede deelnemer 50% korting.

Aanmelden?

Meldt u direct aan via onderstaand aanmeldformulier.
  Interesse?

  Heeft u interesse in de training? Meldt u dan aan via het aanmeldformulier op deze pagina.

  Heeft u vragen? Neem dan contact met me op!

  Aanmelden

  Uw contactpersoon

  Johanneke Kreijkes

  Medewerker Bedrijfsbureau
  0548 533 508 j.kreijkes@assistverzuim.nl

  Direct
  regelen

  Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

  Meer over onze trainingen en workshops
  Abonnement afsluiten

  Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

  Sluit uw abonnement af