24 mei 2018

Subsidie voor duurzame inzetbaarheid personeel

Duurzame inzetbaarheid Subsidie

Wilt u aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Bekijk dan eens of u in aanmerking komt voor subsidie voor dit project. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt € 15 miljoen subsidie beschikbaar om duurzame inzetbaarheid te bevorderen. Van 25 t/m 29 juni is het namelijk mogelijk om maximaal € 12.500 subsidie aan te vragen.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is het gemotiveerd, gezond en productief houden van werkenden om hen in staat te stellen tot aan pensionering binnen of buiten de organisatie te blijven werken. Dit is een aangelegenheid die zowel de werknemer als de werkgever aangaat. Wilt u aan de slag met duurzame inzetbaarheid dan kunt u met de subsidie advies inwinnen om duurzame inzetbaarheid binnen hun organisatie te stimuleren.

Subsidie aanvragen

De subsidie aanvraag kan ingediend worden van 25 t/m 29 juni aanstaande. Als het subsidieplafond bereikt wordt zullen aanvragen in volgorde van binnenkomst behandeld worden. Het kan dus lonen om snel te handelen. Uiteraard moeten het project duurzame inzetbaarheid  binnen uw organisatie voldoen aan een aantal criteria. De projecten kunnen zijn gericht op de het bevorderen van vitaliteit, persoonlijke ontwikkeling, een sociale werkomgeving of bijvoorbeeld flexibele werkvormen.

Vragen?

Heeft u vragen over de subsidie of de aanvraag hiervan? Bekijk dan de website van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Of neem contact op met uw vaste inzetbaarheidsadviseur. Wij kunnen u adviseren over duurzame inzetbaarheid projecten en/of u in contact brengen met een goede subsidieadviseur.

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid