12 april 2019

Road to Rijsserbergloop – Nog 2 maandjes..

Rijsserbergloop Gezondheid Hardlopen casemanager
Rianne2
Geschreven door Rianne Smit

Het helpt toch echt wel mee dat het zonnetje weer schijnt!

Ik ben echt wel een mooi weer loper. Wanneer ik zondagochtend wakker wordt door het zonnetje dat schijnt, spring ik bijna mijn bed uit voor mijn training. Inmiddels goede muziek gevonden om op te lopen, dus ik ga er wel vol tegen aan. Ik merk dat ik het hardlopen conditioneel inmiddels aardig onder controle heb. Ik kan nog een beetje meezingen met de muziek en mijn hoofd is niet meteen knalrood na een kilometer, maar de 5 kilometer heb ik nog niet aangetikt. Ik ben zonder begeleiding aan dit avontuur begonnen en heb waarschijnlijk niet op de juiste manier opgebouwd, waardoor ik nu wat knieklachten heb (ondanks mijn aangemeten schoenen door een specialist).

Mijn collega Niels pakt het beter aan, die doet actief mee met de clinics die vanuit de organisatie van de Rijsserbergloop worden gegeven. Hier geven ze je tips en tricks om op een goede manier op te bouwen. Misschien was dat voor mij ook handig geweest.

Als casemanager krijg ik vanuit Assist Verzuim ook regelmatig de vraag of werknemers mogen sporten tijdens het verzuim. Al een aantal jaren zijn er verschillende organisaties die runningtherapie inzetten ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar waarvan je de effecten ervan met name op psychisch gebied zal ervaren. Het is een therapievorm waarbij het praten in eerste instantie ondergeschikt is aan het bewegen. Dit kan dus re-integratie bevorderend werken. Misschien wel een aanrader om te onderzoeken of dit bij iemand binnen jouw bedrijf past.

Oké, terug naar mijn eigen weg naar de Rijsserbergloop. Ik moet eerlijk bekennen dat ik die hardloopverslaving nog steeds niet te pakken heb. De doorgewinterde hardloper weet over welk stofje ik het heb. Het blijft toch stiekem een moetje en iets wat ik doe omdat het goed voor mij is. Om het leed een beetje te verzachten, ga ik vanavond samen met mijn collega Janneke na het werk een rondje hardlopen. Eens kijken of we elkaar kunnen motiveren…

Tot de volgende Runfluencerblog!

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid