13 februari 2019

Road to Rijsserbergloop – Even voorstellen, IZA Rianne

Inzetbaarheidsadviseur Rijsserbergloop Gezondheid Hardlopen
Rianne2
Geschreven door Rianne Smit

We zijn alweer even in het nieuwe jaar, maar ik kan me nog goed de jaarwisseling van dit jaar herinneren. Goede voornemens worden gemaakt en ook ik riep dus weer heel enthousiast dat ik 2019 echt weer ging sporten. Ik heb een zittend beroep en in het kader van zitten is het nieuwe roken, leek het me goed om nu toch echt in actie te komen!

Ik ben Rianne, inzetbaarheidsadviseur bij Assist Verzuim en moeder van 2 (meestal) lieve kids van 5 en 8. Daarnaast ook nog student HRM, omdat ik vanuit de zorg besloten had dat het tijd was voor wat anders. Een drukbezet leven dus, waar sporten toch echt onderaan mijn to-do lijstje stond. Maar in 2019 gaat hier echt verandering in komen. Dus op 2 januari mijn sportschoenen uit de kast gehaald en in mijn sportkleding de kou in om te gaan hardlopen….

Pff, wat was het koud en wat werd ik er moe van. Na 3 stappen dacht ik al waar ben ik aan begonnen en voor wie doe ik dit. Eenmaal op mijn werk riep ik heel stoer dat ik was begonnen met hardlopen en dat ik dat dit jaar echt ga volhouden. Dus riep een collega: “Doe je dan ook mee met de Rijsserbergloop, wij zijn hoofdsponsor?” Ach ja, waarom niet (oh jee, waar heb ik ‘ja’ op gezegd).

Inmiddels zijn we weer een maand verder en merk ik duidelijk verbetering. Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog niet het verslavende hardloopstofje heb ontwikkeld, waar ik de doorgewinterde hardlopers wel eens over hoor praten, maar het is fijn om bezig te zijn met sporten. Ik kan inmiddels zeggen dat ik 3 km aan een stuk kan lopen, dus hoera, ben over de helft! Om mezelf een haalbaar doel te stellen, heb ik namelijk besloten om eerst maar eens te beginnen met de 5 km.

De aankomende maanden zal ik jullie meenemen in mijn weg naar de Assist Verzuim Rijsserbergloop. Ik hoop jullie hiermee te inspireren en te motiveren om ook te gaan sporten of te blijven bewegen. Want dat is voor iedereen zo belangrijk. En hopelijk kan ik in juni vol enthousiasme en zonder pijntjes verschijnen aan de start (en het dan ook nog uitlopen….).


(Red. De Assist Verzuim Rijsserbergloop is een lokale hardloopwedstrijd in Overijssel. 1200 deelnemers waaronder ruim 100 bedrijventeams lopen 5 of 10 kilometer door de bosrijke omgeving van Rijssen. Voor de bedrijventeams zijn er clinics voor beginners en gevorderden deze zijn gestart op 12 februari. Helaas is de bedrijvenloop vol. Je kunt je alleen nog individueel opgeven voor de Rijsserbergloop. Als hoofdsponsor heeft Assist Verzuim nog 1 bedrijventicket beschikbaar. Houd hiervoor onze social media kanalen in de gaten.)


” En het bewijs,de eerste stappen naar de Rijsserbergloop.”

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid