9 juli 2018

Plank jij met ons mee?

Geschreven door

Wij van Assist Verzuim zitten te veel achter ons bureau en kunnen meer bewegen. Dat is het advies wat we kregen vanuit het Preventief medisch onderzoek. En daar zijn we mee aan de slag gegaan. Lees het in dit blog van Mustafa.

We hebben het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) gedaan. Het PMO is een verplichting voor werkgevers volgens de Arbowet. Het uitgangspunt is meestal het beperken van verzuim. Er is uitgebreid ingezoomd op ons eetpatroon, onze leefstijl en gezondheid. Er bleek onder andere dat we voldoende fruit eten op het werk maar dat we meer groente mogen eten. Op deze manier werd in kaart gebracht wat de gezondheidsrisico’s zijn. Uit het onderzoek bleek ook dat wij als kantoormedewerkers van Assist Verzuim te veel achter ons bureau zitten en meer zouden kunnen bewegen.

Met dit advies in onze broekzak kwamen we op het idee om elke dag, elk uur te gaan planken. En ja, in het begin was het zwaar! Maar we houden de challenge vol. Dat komt doordat we het rustig opbouwen. We zijn gestart met een aantal collega’s om 2 keer 20 seconde per uur te planken. Al gauw werden er meer collega’s enthousiast. Inmiddels planken we met een groep van zo’n 8 collega’s. En kunnen we al 2 keer 1 minuut planken.

Langzaam maar zeker komen we op het niveau dat we ambieerden. Elk uur komt wel iemand het seintje geven ‘planken!’. Doelstelling is geen sixpack. Doelstelling is even van je plek, even bewegen en elkaar stimuleren tot beweging. Wij als medewerkers van Assist Verzuim voelen ons fitter en vitaler sinds het planken. Ik merk persoonlijk wanneer ik even 2 minuut plank elk uur; -meer geconcentreerd ben -weer energie krijg (in plaats van de hele dag op de stoel te zitten) -‘s avonds niet meer hoef te sporten. Hoe mooi is dat! Daag jij je collega’s ook uit?

Wil je zien hoe het planken er bij Assist Verzuim uitziet? Bekijk dan het filmpje!

 

In een volgend blog zal ik verder inzoomen op de voordelen van het planken op de werkvloer.

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid