Als arbeidsdeskundige los je soms meer dan één probleem op

‘Wat een goed idee!’

Een open, analytische en creatieve blik. Dat vraagt mijn werk als arbeidsdeskundige regelmatig. Tel daar een flinke schep expertise bij op en je komt uit bij mogelijkheden waaraan werkgever en werknemer zelf vooraf niet hebben gedacht.

Onlangs was ik bij een middelgroot installatiebedrijf. Het ging om Rob, een 59 jarige installateur. Hij had diverse klachten en kon zijn werk niet meer doen.

Te lang doorgaan levert nog meer schade op

Rob is 59, werkt al 30 jaar voor zijn werkgever en is een kei in het installatiewerk. Met verdriet vertelt hij mij dat het eigenlijk al jaren niet meer gaat. Hij heeft last van zijn gewrichten. Vooral van zijn knieën en polsen. Toen 4 maanden geleden ook zijn linkerschouder begon op te spelen, brak hij ook mentaal. Hij heeft een vrouw zonder werk, een thuiswonend kind en een hypotheek die nog niet is afbetaald. Kortom: hij kan niet stoppen met dit werk. Wat moet hij anders?

De bedrijfsarts bevestigt: “Niet langer dit zware fysieke werk uitvoeren.”

Rob kan niet langer fysiek zwaar belastend werk verrichten. Hij is al veel te ver gegaan. Wel kan hij lichter werk doen. Werk met afwisseling. Waarbij hij geregeld even kan zitten. Dit maakt hem bang: hij kan niets anders dan installatiewerk. Het is zijn lust en zijn leven. Met computers is hij niet handig. Op kantoor heeft hij nooit gezeten. Hij vindt dat hij faalt: zijn baas kan hem niet meer gebruiken. Zijn gezin kan hij niet meer verzorgen. En op zijn leeftijd ander werk bij een andere werkgever vinden? Dat lijkt hem onmogelijk.

Werkgever: “Ik kom de crisis alleen door met goede vakmensen waarop ik kan vertrouwen”

Zijn werkgever had hem graag binnen de organisatie willen houden. Een man met zoveel ervaring wil je niet missen. Maar ja, als het installatiewerk niet meer lukt, stopt het. Het is al zo lastig om goed personeel te vinden. Net als het vinden goede schoolverlaters. Het aanbod is maar schaars en het niveau is soms bedenkelijk. Zonder werknemers met de kwaliteiten van iemand als Rob is het bijna niet te doen. Er staan al twee vacatures open. Niemand voldoet.

Met goed ouderenbeleid creëren we een win-win situatie

Het blijkt dat Rob nog wel licht fysiek werk kan doen. Ik doe het volgende voorstel. De werkgever van Rob neemt twee stagiaires aan. Als het goed gaat hebben zij uitzicht op een baan. Samen met Rob vormen zij een installatieteam. Rob wordt ontlast in het fysiek zware werk. En – heel belangrijk – de jarenlange kennis en ervaring van Rob wordt optimaal benut. Hij draagt het over aan zijn schoolverlatende collega’s. Samen maken we afspraken om ervoor te zorgen dat Rob fysiek niet overbelast raakt.

Uit de evaluatie blijkt het succes

Enige tijd later evalueren we samen. Het gaat heel goed. Er is een weliswaar een wisseling geweest van stagiaires, maar het principe werkt. We passen het plan nog iets aan. Rob kan hersteld gemeld worden. Hij heeft een nieuwe functie: installateur / leermeester. Hij verdient hiermee zijn oude salaris, kan dit werk nog jaren doen en bloeit weer op. Ook zijn werkgever is blij. Die heeft nu aanwas van schoolverlaters die het vak uitmuntend leren, gevormd worden binnen de cultuur van de onderneming en veel perspectief hebben.

Benieuwd naar onze creatieve oplossingen?

Bekijk onze website of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.