Zit jij op je plek?

Wist u dat bijna 30% van alle afgestudeerden een baan vindt buiten het eigen vakgebied? En dat ruim de helft van de Nederlanders ander werk doet dan waarvoor ze zijn opgeleid? Best opvallende cijfers. Helemaal als je je bedenkt dat ‘niet op je plek zitten’ een oorzaak van verzuim kan zijn. Hierover vertelt onze arbeidsdeskundige Jorien volgende week meer in haar blog ‘Gevangen in het perfecte plaatje’.

Lees:
– Meerderheid Nederlanders heeft baan die niet aansluit op studie
– De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2020

Niet de rest van je leven dit werk blijven doen

Een groot gedeelte van de Nederlanders geven aan dat zij niet de rest van hun leven hetzelfde soort werk willen blijven doen (bron). Daar liggen belangrijke aandachtspunten voor de werkgever. Om verzuim te voorkomen én om werknemers te behouden. U wilt uw werknemers duurzaam inzetbaar houden.

Week van de loopbaan

Aandacht voor de loopbaan is belangrijk. Daar willen we u in de week van de loopbaan graag op attenderen. ‘Het is erg belangrijk dat je werk doet wat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Je werkt namelijk zo’n 90.000 uur van je leven’. Onze arbeidsdeskundige Jorien schrijft volgende week in haar blog over het belang van werkplezier en hoe hierop te sturen. Ga naar de week van de loopbaan website.

Maak de loopbaan bespreekbaar

Als werkgever zou u het onderwerp loopbaan bespreekbaar kunnen maken.  Het is altijd goed om met werknemers te praten over ontwikkeling, werkplezier, energie en kwaliteiten. De werknemer in zijn of haar kracht zetten, de werknemer laten doen waar hij of zij goed in is.  Dat zorgt voor meer werkplezier en hogere productiviteit. En dat is voor u als werkgever weer belangrijk. Onze  arbeidsdeskundigen kunnen u adviseren over loopbaanbegeleiding. In sommige gevallen is het goed om gebruik te maken van loopbaanprofessionals. Zij bieden diverse interventies en trajecten. Er zijn ook korte modules beschikbaar die erg geschikt zijn om preventief in te zetten. Allemaal gericht op het kiezen van de juiste loopbaan. Wij vertellen u graag meer over de loopbaanprofessional en kunnen u desgewenst in contact brengen met een loopbaanprofessional.

De loopbaan en verzuim

Bij verzuim is de loopbaan ook een belangrijk onderwerp. Zeker als een tweede spoortraject aan de orde komt. De loopbaanprofessional kan helpen met re-integreren en het vinden van passend werk. Wilt u meer weten over loopbaan of loopbaanbegeleiding? Dan vertelt uw IZA u graag meer. U kunt ook  via de website contact met ons opnemen.

pexels-photo-445628