Assist Verzuim klantevent…

…elkaar ontmoeten en inspireren. Op dinsdag 7 april aanstaande organiseren we voor onze klanten en overige geïnteresseerden een klantevent rondom het thema: Op weg naar een futureproof organisatie.
We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. In een informele setting inspireren we u op het gebied van het bedrijf van de toekomst. Er is voldoende mogelijkheid om deskundigen, inzetbaarheidsadviseurs en HR-collega’s te ontmoeten. Kim Jansen, sociaal psycholoog zal het klantevent openen met de sleutel tot een futureproof-organisatie namelijk; Generatie Y, beter bekend als Millennials. Vervolgens kunt u uw eigen programma samenstellen door te kiezen uit verschillende breakoutsessies.

Praktische informatie

Locatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30 3981 GH BUNNIK (Utrecht)
Datum : Dinsdag 7 april 2020
Tijd: 13.30 – 19.30 uur
Kosten: Geen
Aanmelding:
Individueel via het aanmeldformulier.
Introducés: Zijn van harte welkom en kunnen zich persoonlijk opgeven via het aanmeldformulier. In het opmerkingenveld kunt u eventueel aangeven dat u samen met een introducé komt.
Diner: Is inbegrepen, dieetwensen kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

> Direct aanmelden

Programma

13.30 uur Inloop
13.55 uur Opening Assist Verzuim Klantevent
14.00 uur Lezing Kim Jansen – Vernieuwen met Generaties
15.00 uur Breakoutsessie – Ronde 1
16.00 uur Pauze
16.30 uur Breakoutsessie – Ronde 2
17.30 uur Diner
19.30 uur Afsluiting

Kim Jansen – Vernieuwen met Generaties

Het klantevent begint met een plenaire sessie door Kim Jansen, ze is sociaal psycholoog en heeft zich gespecialiseerd in Generaties. Zij gelooft dat de Millennials de sleutel zijn tot een futureproof organisatie. Ze verbindt generaties op de werkvloer en helpt organisaties en individuen om bruggen te slaan en toekomstbestendig te worden. In Futureproof organisaties versterken jong en oud elkaar en wordt ieders kracht optimaal benut. Het inzetten van generatiediversiteit verhoogt de wendbaarheid, creativiteit en werkenergie van alle medewerkers, wat in deze snel veranderende wereld onmisbaar is.

 

Kim jansen door Jan-Pierre van der Zanden | Kasteel Cammingha | De Deel, de Landgoederij

Breakoutsessies

Tijdens het Klantevent heeft u de mogelijkheid om zelf uw programma samen te stellen: maak een keuze uit 10 workshops, lezingen of sessies. We hebben tien partners geselecteerd die elk een inspirerende sessie verzorgen rond het thema: Op weg naar een futureproof organisatie. Op het aanmeldformulier kunt u aangeven welke workshops u wilt volgen. Er geldt een maximale groepsgrootte voor de workshops, vol=vol.

Workshop 1: Van veranderende organisatie naar flexibele organisatie.  – Ingrid Sprangers A&O deskundige van A&P Provitale

Flexibel, wendbaar, de tijd vooruit. Dat wordt er van bedrijven gevraagd. In beweging blijven om aan te blijven sluiten. Dat is op zich zelf al geen makkelijke opgave. Als je dan ook nog trouw wilt blijven aan je eigen kernwaarden en visie, dan is dat voor veel bedrijven een uitdaging. Ingrid Sprangers A&O deskundige van A&P Provitale neemt je in deze sessie mee in de wereld van verandermanagement. Hoe kun je als organisatie flexibel worden zonder dat dit afbreuk doet aan de vertrouwde basis. Ze laat je zien wat de organisatie nodig heeft, welke stappen gezet kunnen worden en hoe je een werkplek creëert waarin medewerker kunnen meebewegen.

Groepsgrootte: 20 deelnemers

Workshop 2: Wet en Regelgeving – Sigrid Ries en Arno Schoonderbeek Bedrijfsarts en Arbodeskundige Assist Verzuim

In deze sessie wordt u volledig bijgepraat over de meest actuele wet- en regelgeving. Wat is nieuw en recentelijk ingevoerd, welke wetten komen eraan en waar moet je rekening mee houden als werkgever. Onze specialisten praten u uitgebreid bij over sociale zekerheid, arbowet, AVG en andere relevante regelgeving op gebied van arbo, verzuim en personeel. Na deze sessie bent u weer op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving. Groepsgrootte: 20 deelnemers

Workshop 3: ‘Fit en Gezond in je werk’, nu en in de toekomst. –  Piet Jan Alferink van Bureau voor fysieke arbeid

De manier van bewegen/houding van mensen tijdens het werk bepaald voor een groot deel de fysieke belasting. Dit gedrag is onbewust. Hierdoor is veranderen of verbeteren van de manier van bewegen/houding niet gemakkelijk. In deze workshop wordt op interactieve wijze ingezoomd op de nadelige effecten van alledaagse motoriek. Naast de mogelijke verbeteringen door het toepassen van geschoolde arbeidsmotoriek, wordt ook aandacht besteed hoe de kennis van arbeidsmotoriek wordt toegepast bij het uitvoeren van een werkplekonderzoek of bij individuele begeleiding van een medewerker.

Groepsgrootte: 12 deelnemers

Workshop 4: Millennials en burn-out – Pim Berkhout van Icara

De Millennial is geboren tussen 1980 en 2000 en daarmee zijn het de nieuwe jonge ambitieuze arbeidskrachten. Opgegroeid in de technische versnellende eeuwwisseling in het relatief rijke Nederland. Deze ‘jonge honden’ in opleidingen en het bedrijfsleven zijn echter kwetsbaar. Ze blijken bevattelijk voor conflicten en stress. Universiteiten vroegen zelfs extra budgetten aan voor psychische begeleiding. Het blijkt dat omgaan met negatieve feedback en frustraties uit het werk, minder soepel gaat dan in vergelijking met andere generaties. De communicatie van de Millennial is direct, plat en vaak via de mobiele media. De woorden beperkt met weinig focus voor het effect van de context op de ontvanger. Werkgevers hebben juist bij Millennials een verhoogde uitval door burn-out. In deze sessie gaan we inzoomen op deze groep werknemers en krijgt u tips om uitval door bijvoorbeeld burn-out te voorkomen. Groepsgrootte: 35 deelnemers

Workshop 5: Eerst was ik Advocaat en nu ben ik mezelf – Judith Noordzij

Judith Noordzij influencer, spreker en schrijver. Misschien kent u haar wel. Ze heeft het aan den lijve ondervonden, een prachtige carrière, lange weken en succes. Ze vergat alleen één ding: het persoonlijke vlak. Dit resulteerde in een heftige burn out. Dit deelt ze in de workshop ‘ Fire to inspire’. En zet u meteen aan het denken: wie ben ik, waar liggen mijn grenzen, waar ligt mijn focus, waar sta ik voor, waar word ik blij van en wat vind ik belangrijk in het leven? Hoe beweeg ik mij door het leven? De focus in deze workshop ligt bewust niet alleen op werk. Werk is niet de enige factor die voor stress & geluk kan zorgen. Vraag jezelf eens af: wat kan ik aan en wat vraag ik eigenlijk van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen van buitenaf en hoe voorkom ik stress? Hoe zorg ik ervoor dat ik oplaad en dat ik me goed voel? Door bewustwording is de kans groter dat u u duurzaam krachtig, weerbaar en gelukkig blijft voortbewegen. En dit heeft ook zijn uitwerking op uw organisatie.

Groepsgrootte: 35 deelnemers

Workshop 6: Inspiratie uit de praktijk – Moneybird

Hoe gaan collega ondernemingen om met de veranderingen. Hoe bewegen zij de organisatie en hun medewerkers mee naar de toekomst. Hoe blijf je als bedrijf flexibel en houdt je alle generaties op de werkvloer tevreden en duurzaam inzetbaar. We hebben klanten gevraagd om hun inspirerende kijk op HR, duurzame inzetbaarheid en het binden van talent met ons te delen. Praktischer dan dit wordt het niet!

Let op deze sessie wordt alleen in ronde 1 aangeboden.

Groepsgrootte: 20 deelnemers

Workshop 7: De werkplek van de toekomst – Wilma Roskam van Power4People

21e eeuwse vaardigheden zijn competenties die werknemers nodig hebben om succesvol deel te kunnen nemen aan de arbeidsmarkt van de toekomst. Als je zorgt dat jouw medewerkers goed voorbereid zijn, ga je ook als bedrijf slagvaardig de toekomst tegemoet.  Wilma Roskam, directeur van Power4People en management trainer, neemt je mee naar de arbeidsmarkt van de toekomst en welke 21e eeuwse competenties je nodig hebt om succesvol te zijn.

Groepsgrootte: 35 deelnemers

Workshop 8: De toekomst is nu! – Inge Speelman van Solvitaal

Mensen en organisaties moeten zich tegenwoordig voortdurend aanpassen aan steeds snellere veranderingen. Woorden als agile, employability, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid vliegen ons om de oren. Maar wat betekenen deze woorden nu in de praktijk? En belangrijker nog, hoe geef je al die mooie woorden concrete handen en voeten? In deze interactieve workshop verkent u de kansen en mogelijkheden die de toekomst met zich meebrengt en wat dat voor u betekent. De weg naar een futureproof organisatie start vandaag!

Groepsgrootte: 15 deelnemers

Workshop 9: Hoe zorg ik dat mijn medewerkers duurzaam inzetbaar blijven? – Kirsten Gerritsen en Petra Stemerdink van Staat van Dienst

Door wet- en regelgeving, flexibilisering en een sterk veranderde arbeidsmarkt verandert zowel de rol van een organisatie alsmede haar medewerkers. Beiden moeten blijvend vernieuwen en zich continu flexibel opstellen. Daarbij wordt van de medewerker meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. En dat soms met 5 generaties op één en dezelfde werkvloer. Werkgevers hebben een faciliterende rol en ondersteunen hun medewerkers op de weg naar zelfstandigheid en het tonen van eigenaarschap. Het centrale thema is duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is een hippe term. Wie of wat wil nou niet duurzaam zijn? Tegelijkertijd is er ook veel verwarring rondom duurzaamheid. Want kun je doen als werkgever aan duurzame inzetbaarheid voor je werknemers? Door zuinig om te gaan met medewerkers en het goede gesprek te voeren. In de workshop duurzame inzetbaarheid geven we je tips om aan de hand van concrete acties invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Groepsgrootte: 25 deelnemers

Workshop 10: Vitaal Leiderschap – Sven Koelen van The Vital Company

Tijdens de training Vitaal Leiderschap leren we leidinggevenden om hun vier verschillende energiebronnen te (her)kennen: fysiek, emotioneel, mentaal en relevantie. We geven inzicht in hoe je een gezonde leefstijl opbouwt en hoe je je emotionele intelligentie kan vergroten. Bovendien ontdekken leidinggevenden dat zij beter hun aandacht kunnen managen, in plaats van te sturen op tijd. Bovenal stimuleren wij leidinggevenden te leven naar hun eigen plan. Hier valt grote winst te boeken, omdat de meeste mensen zich te veel onderdeel voelen van een plan van anderen. En dat staat persoonlijk leiderschap in de weg. Tijdens onze training ontdekken mensen vaak voor het eerst óf opnieuw hoe zij zingeving kunnen ervaren in hun werk.

Groepsgrootte: 35 deelnemers

Uw contactpersoon

Carine Kreijkes

Marketeer / Teamleider bedrijfsbureau
0548 533 518

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor het klantevent? Vul dan het aanmeldformulier in.

Heeft u vragen over het klantevent? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help u graag verder.

Aanmelden