Elk halfjaar lichten we een thema uit en besteden we extra aandacht aan verschillende onderwerpen binnen dit thema. De thema’s spelen altijd een rol in de arbodienstverlening. Dit half jaar besteden we aandacht aan ‘in beweging blijven’.

Uw organisatie en ook uw werknemers moeten in beweging blijven. Aanpassen, door ontwikkelen, flexibel zijn, inspelen. Dat hebben we in deze coronatijd des te meer gemerkt. ‘In beweging blijven’ kan op veel verschillende manieren worden uitgelegd. Voorbeelden hiervan zijn: hoe blijf je als organisatie in beweging en hoe krijgt u uw werknemers aan het sporten? De onderwerpen die dit halfjaar naar voren komen zijn: Letterlijk in beweging blijven, flexibiliteit en ontwikkelingen en innovaties.

Augustus – Letterlijk in beweging blijven

Het is een bijzondere tijd en in beweging blijven op welke manier dan ook is erg belangrijk. In beweging blijven verbetert de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers en leidt tot betere prestaties, en speelt een grote rol bij inzetbaarheid. Dit willen wij graag stimuleren. Daarom zal de maand in het teken staan van letterlijk in beweging blijven. Om het halfjaarsthema goed in te leiden hebben we voor u een virtual tour gemaakt van de Rijsserbergloop. Een hardloopwedstrijd waar wij hoofdsponsor van zijn. De virtual tour is een digitale hardloopwedstrijd met allerlei leuke weetjes en tips. Een inspireerde manier om hardlopen onder de aandacht te brengen.  Bekijk de Vituele Rijsserbergloop >

September en oktober – Flexibiliteit

Flexibel zijn als organisatie helpt u bij veranderende situaties en maakt dat u snel mee kunt in veranderingen. Afgelopen tijd hebben we dit met vallen en opstaan gemerkt. Thuiswerken, weer terug naar kantoor. Thuiswerkplek inrichten, dienstverlening die stil valt en ook weer terug naar de werkplek en alles wat daar bij komt kijken. Hoe snel en gemakkelijk dit gaat en ging zegt iets over de flexibiliteit van uw bedrijf en werknemers. Hoe flexibel is uw bedrijf? Daar gaan we in het halfjaarsthema samen met u naar kijken. Onderwerpen zoals: Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers niet vastroesten in hun functie, hoe kunt u, uw werknemers flexibel inzetten en de voordelen van een flexibele organisatie komen aan bod.  Mee kunnen bewegen als de omgeving erom vraagt, dat is flexibiliteit.

November en december – Ontwikkelingen en innovaties

Bewegen kan ook zonder dat de omgeving er om vraag; continue ontwikkelen om voorop te lopen, onderscheidend te zijn of niet achter te raken. Het ontwikkelen en innoveren van uw organisatie hoort bij deze tijd. Om goed te blijven inspelen op markt zijn ontwikkelingen en innovaties van belang. Dit onderwerp overlapt met het volgende halfjaar-thema: “Op weg naar een futureproof organisatie”. Wij geven u in de laatste maanden van het jaar graag een voorproefje met alle ontwikkelingen en innovaties op gebied van arbeid en gezondheid!

Alle informatie rondom het halfsjaarthema ‘In beweging blijven’ vindt u in onze nieuwsbrieven, op onze website en sociale media kanalen. Blijf ons dus volgen!