19 mei 2021

Gratis workshops in de week van de RI&E op 24 juni

Johanneke website
Geschreven door Johanneke Kreijkes

Het is weer zover, tijd voor de jaarlijkse week van de RI&E. De 7e Week van de RI&E vindt plaats van 21 tot en met 25 juni 2021. Het thema van de week van de RI&E dit jaar is:

De RI&E – precies wat u nodig heeft

Het werk is voor veel bedrijven drastisch veranderd. Hoe geeft u de nieuwe manieren van werken vorm in uw bedrijf? En hoe zorgt u dat uw bedrijf voorbereid is op gezondheidsrisico’s?
De Risico- inventarisatie en evaluatie (RI&E) geeft u inzicht in de risico’s van onder andere thuiswerken, virussen en werkdruk in de werkomgeving, waaruit een plan van aanpak volgt om maatregelen te nemen. Precies wat u nodig heeft om voorbereid de toekomst in te gaan. Als supporter van de Week van de RI&E organiseren wij op donderdag 24 juni een gratis workshop RI&E.  Meld u direct aan >

Wat is een RI&E?

De RI&E staat voor Risico- inventarisatie en evaluatie en geeft inzicht in veiligheids- en gezondheidsrisico’s binnen de organisatie. Door het uitvoeren van een RI&E krijgt u inzicht in de gevaren en de hieraan verbonden risico’s op het gebied van veiligheid, gezondheid en psychosociale arbeidsbelasting waaraan de medewerkers blootstaan. Elk bedrijf met personeel moet door een arbodienst of Arbo deskundige laten inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers. Dit moet schriftelijk worden vastgelegd. In deze RI&E moet ook een Plan van Aanpak (PVA) zijn opgenomen. Daarin staat beschreven welke maatregelen een werkgever gaat nemen om de geconstateerde risico’s aan te pakken.

Een onmisbaar instrument

Een gezonde en veilige werkplek is voor iedereen fijn. De RI&E helpt om eventuele risico’s in kaart te brengen. Een onmisbaar instrument om verzuim te voorkomen. Want met de inzichten van de RI&E kunt u als werkgever de risico’s in uw bedrijf beter beheersen. Dit leidt tot minder uitval, minder ongevallen en lagere kosten. Dit heeft een positief effect op de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Kortom, de RI&E is belangrijk voor elk bedrijf. In juni brengen we de RI&E en haar voordelen extra bij u onder de aandacht. Hoe werkt de RI&E in de praktijk? Wat heeft u aan een RI&E en heeft uw bedrijf een goede? Allemaal vragen waaraan we in de workshops aandacht besteden.

Meld u aan voor de gratis online workshops!

In de week van de RI&E, op donderdag 24 juni, organiseren we een gratis online workshopochtend. Wilt u aan de slag met de RI&E? Of moet uw RI&E nodig geactualiseerd worden? Wat zijn de voordelen van een RI&E en waar moeten uw medewerkers op letten met betrekking tot een geoptimaliseerde werkplek? Inge Tijhof en Erik Saadhof verzorgen de workshops en geven antwoord op al uw vragen. Verklein de gezond- en veiligheidsrisico’s binnen uw bedrijf en meldt u aan.  Klik hier voor meer informatie en aanmelden >

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af