Sinds 1 januari 2014 heeft u te maken met drie verschillende premies om de ZW en de WGA te financieren. Een ZW- en WGA-premie voor flex personeel en een WGA-premie voor vast personeel. Op dit moment kunt u alleen eigenrisicodrager voor de ZW flex en WGA vast worden. U betaalt dan geen premie voor de ZW flex en WGA vast.

Vanaf 1 januari 2016 kunt u er ook voor kiezen om eigenrisicodrager voor WGA flex te worden. Dit kan alleen als u ook eigenrisicodrager bent voor de WGA vast. Voor de WGA (vast en flex) moet u dus kiezen. Of alles publiek ,of alles privaat.

Uw voordeel als eigenrisicodrager WGA flex en vast

Voor eigenrisicodragers voor de WGA (flex en vast) kan een interessante situatie ontstaan vanaf 2016:

  • U betaalt geen premie WGA flex en vast.
  • U hoeft de WGA-uitkeringen niet meer te betalen van ex-flex personeel dat vóór 2016 ziek werd. U heeft geen inlooprisico.

Bent u nog geen eigenrisicodrager voor de WGA (vast)? Houd dan rekening met het zogeheten inlooprisico van uw vaste personeel.

Bent u geen eigenrisicodrager WGA? En blijft u in het publieke bestel?

U betaalt wel premie WGA flex. U betaalt ook WGA premie voor uw vaste personeel.

Uw invloed op de hoogte van de premie

U kunt de hoogte van de premie voor het eigenrisicodragerschap WGA gunstig beïnvloeden. Zorg niet alleen voor een goede verzuimbegeleiding van uw vaste personeel in de eerste 104 weken van hun ziekte maar ook daarna. Zorg ook voor een goede verzuimbegeleiding van uw (ex-) flex personeel. Als eigenrisicodrager heeft u zelf de regie in handen en niet het UWV.

Uw regie over verzuim en re-integratie

Wilt u een goede en effectieve verzuimbegeleiding van uw (ex-) flex personeel? Kies er dan óók voor om eigenrisicodrager voor de ZW te worden. Dan heeft niet het UWV, maar ú de regie over het verzuim en de re-integratie.
U kunt nu al eigenrisicodrager voor de ZW worden
Kiest u hiervoor? Dan verdwijnt ook de ZW premie flex.

Vragen over dit onderwerp?

Neem gerust contact met me op.