Zeker kan dat! Een afspraak bij een Arbo verpleegkundige is tegenwoordig (weer) een passende aanvulling op de bedrijfsarts. Ik vertel je er graag meer over. “Oh Rianne, dit was een super fijn consult. Ik voelde me begrepen en gehoord en heb meteen erg praktische adviezen gekregen. Ik had het gevoel dat we op een lijn zaten.” Iris belt me enthousiast op. Ze is uitgevallen op haar werk, niets ernstigs maar de verwachting is dat het nog wel even gaat duren. Ze heeft zojuist een afspraak gehad met onze Arbo verpleegkundige. 

Positieve ervaringen

Dit is een van de legio voorbeelden die ik heb van positieve ervaringen met een Arbo verpleegkundige. Sinds de druk op de bedrijfsartsen toeneemt hebben wij binnen Assist Verzuim besloten om Arbo verpleegkundigen aan te nemen. Deze BIG-geregistreerde medisch professionals mogen onder supervisie van de bedrijfsarts een aantal gedelegeerde taken in het verzuimproces overnemen van de bedrijfsarts.

Medisch geschoold, laagdrempelig en snel  

De bedrijfsarts en Arbo verpleegkundige zijn complementair aan elkaar en werken daarom nauw samen. De Arbo verpleegkundige is net als de bedrijfsarts medisch geschoold en kan dus een situatie medisch interpreteren. Daarnaast legt ze haar bevindingen altijd voor aan de medisch adviseur waardoor er altijd een bedrijfsarts over de schouder meekijkt. Zo is de kwaliteit geborgd.

Daarnaast merken we dat een Arbo verpleegkundige als laagdrempelig en meer benaderbaar wordt ervaren. Ook zien we dat de wachttijd bij een Arbo verpleegkundige gemiddeld korter is. Met de inzet van de Arbo verpleegkundige proberen we de zorg te demedicaliseren. We willen net als bij de huisarts bepaalde verrichtingen niet zwaarder maken dan ze zijn, door hiervoor ‘de assistent’ in te schakelen.

Meer weten over de Arbo verpleegkundige?

Assist Verzuim werkt op dit moment in de regio Twente met Arbo Verpleegkundigen. Ook voor telefonische consulten worden Arbo verpleegkundigen ingezet. Wilt u meer weten over de Arbo verpleegkundige bekijk dan deze pagina of download onze infographic >

 

Nb. De Arbo verpleegkundige vervangt de bedrijfsarts niet. In bepaalde gevallen waarin de Arbo verpleegkundige niet bevoegd is en zetten we de bedrijfsarts in. Een werknemer heeft recht op een bedrijfsarts en kan hier altijd een beroep op doen.