25 maart 2019

Een afspraak bij de Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts, kan dat?

Verzuimbegeleiding Bedrijfsarts
Rianne2
Geschreven door Rianne Smit

Zeker kan dat! Een afspraak bij een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts is tegenwoordig (weer) een passende aanvulling op de bedrijfsarts. Ik vertel je er graag meer over. “Oh Rianne, dit was een super fijn consult. Ik voelde me begrepen en gehoord en heb meteen erg praktische adviezen gekregen. Ik had het gevoel dat we op een lijn zaten.” Iris belt me enthousiast op. Ze is uitgevallen op haar werk, niets ernstigs maar de verwachting is dat het nog wel even gaat duren. Ze heeft zojuist een afspraak gehad met onze Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts. 

Positieve ervaringen

Dit is een van de legio voorbeelden die ik heb van positieve ervaringen met een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts. Sinds de druk op de bedrijfsartsen toeneemt hebben wij binnen Assist Verzuim besloten om Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts aan te nemen. Deze BIG-geregistreerde medisch professionals mogen onder supervisie van de bedrijfsarts een aantal gedelegeerde taken in het verzuimproces overnemen van de bedrijfsarts.

Medisch geschoold, laagdrempelig en snel  

De bedrijfsarts en Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts zijn complementair aan elkaar en werken daarom nauw samen. De Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts is net als de bedrijfsarts medisch geschoold en kan dus een situatie medisch interpreteren. Daarnaast legt ze haar bevindingen altijd voor aan de medisch adviseur waardoor er altijd een bedrijfsarts over de schouder meekijkt. Zo is de kwaliteit geborgd.

Daarnaast merken we dat een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts als laagdrempelig en meer benaderbaar wordt ervaren. Ook zien we dat de wachttijd bij een Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts gemiddeld korter is. Met de inzet van de Praktijk Ondersteuner Bedrijfsartse proberen we de zorg te demedicaliseren. We willen net als bij de huisarts bepaalde verrichtingen niet zwaarder maken dan ze zijn, door hiervoor ‘de assistent’ in te schakelen.

Meer weten over de Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts?

Assist Verzuim werkt op dit moment in de regio Twente met Praktijk Ondersteuner Bedrijfsartsen. Ook voor telefonische consulten worden Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts ingezet. Wilt u meer weten over de Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts bekijk dan deze pagina of download onze infographic >

Nb. De Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts vervangt de bedrijfsarts niet. In bepaalde gevallen waarin de Praktijk Ondersteuner Bedrijfsarts niet bevoegd is en zetten we de bedrijfsarts in. Een werknemer heeft recht op een bedrijfsarts en kan hier altijd een beroep op doen.

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid