header

Terugvallen op een casemanager in complexe verzuimsituaties

Casemanagement

Thom is afdelingsleider van de afdeling communicatie bij een marketing- en adviesbureau. Zijn werkgever werkt sinds enkele jaren op basis van het Eigen Regie Systeem. Dit betekent dat het bedrijf volledig eigen regie heeft over het verzuimproces en dat alle leidinggevenden volledig verantwoordelijk zijn voor de verzuimbegeleiding van hun medewerkers. Thom dus ook. Maar hoofdzakelijk is Thom bezig met zijn afdeling communicatie. Al die complexe wet- en regelgeving binnen het verzuim vindt Thom soms nog lastig. En die ene verzuimende medewerker… Dat is toch een bijzonder geval… Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken, vraagt hij zich af…

Professionele begeleiding bij eigen regie

Voor elke werkgever die:

  • eigen regie op verzuim voert of dit wil gaan doen;
  • vanuit deze verantwoordelijke situatie de mogelijkheid wil hebben om terug te kunnen vallen op professionele ondersteuning: Zeker weten dat ’t goedkomt!;
  • zelf wil bepalen wanneer er professionele hulp wordt ingeroepen.

Voor elke leidinggevende die:

  • meer kennis en vaardigheden wil opdoen om de eigen regie op een goede manier te kunnen voeren;
  • in de complexe verzuimsituaties wil kunnen terugvallen op een casemanager die hem begrijpt. Geen onzekerheid!

Aanpak

Casemanagement is wat anders dan verzuimbegeleiding

Casemanagement is wat anders dan verzuimbegeleiding. Bij verzuimbegeleiding ontzorgen we volledig. Bij casemanagement ondersteunen we de werkgever / leidinggevende. Zie het als een personal coach gericht op de aanpak van verzuim.

Casemanagement laat de regie bij de leidinggevende

Op ieder gewenst moment neemt de leidinggevende contact op met de casemanager om lastige situaties te bespreken, om adviezen te vragen en om kennis en vaardigheden op te doen. Zo blijft de leidinggevende verantwoordelijk voor het verzuim en leert hij hoe hij dit het beste vorm kan geven. Een perfecte keuze voor de werkgever die verzuimbeleid wil integreren in het personeelsbeleid en hiervan een succes wil maken.

Prijs

Die bepaalt u zelf. De prijs is afhankelijk van de contactfrequentie met onze casemanager.

Interesse?

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Klik op onderstaande button, bel 0548 533 544 of mail naar sales@assistverzuim.nl.

Offerte aanvragen

Ik help u graag verder

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.