29 april 2021

Daar gaan we weer! Op naar de top van de berg.

Ik denk dat iedereen het wel herkent. Thuis werken, een kast vol eten, sportscholen dicht en regenachtig weer buiten. Lekker met een dekentje (meestal voor de vrouwen) en een hapje/drankje lui op de bank. Sporten staat ergens onderaan op de prioriteitenlijstje. En natuurlijk zullen er best mensen zijn die van de lockdown fitter zijn geworden. Ik behoor zeker niet tot die groep.

Rianne2
Geschreven door Rianne Smit

Een sportieve stok achter de deur

Op zo’n druilerige dag open ik mijn mailbox en vind ik de enthousiaste uitnodiging van mijn collega om weer mee te doen aan de Rijsserbergloop. Mijn eerste gedachte was, die zal toch wel niet doorgaan. Om vervolgens het toch op een positieve manier te benaderen want dit is wel weer een mooie sportieve stok achter de deur! En we gaan nu echt alweer richting de zomer.

Rustig opbouwen

De coronakilo’s zo worden ze tegenwoordig genoemd. Het wintervachtje wat we met z’n alle hebben ontwikkeld van ongezond eten en te weinig bewegen. Hoe mooi is het dan om, met de Rijsserbergloop in het vooruitzicht hier wat mee te gaan doen. Het belangrijkste vind ik altijd om succeservaringen te hebben. Ik ben niet zo’n iemand die meteen over grenzen knalt(ik moet vooral in eerste instantie niet te moe worden). Dus start ik met een mooi opbouwschema:

Hardloopschoenen

Een schema zorgt er niet alleen voor dat je goed kunt opbouwen , maar kan je daarnaast ook behoeden voor blessures. Zo ook goede hardloopschoenen. Hardlopen op oude gympen of tennisschoenen is geen aanrader. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Al moet ik zeggen dat ik op Birkenstocks ook goed kan rennen 😊.

Lukt het je niet om direct te gaan hardlopen?

Kom in ieder geval in beweging en start met wandelen voordat je weer begint met een hardlooptraining. Ben je in staat om 45 minuten pijnvrij te kunnen wandelen? Dan kun je gerust starten met de zwaardere belasting van het hardlopen.

Zorg dat je motivatie hoog is!

Wie doet er met mij mee? Kom op, uiteindelijk worden we er allemaal blij van om weer fitter te worden! Ga op zoek naar jouw motivatie om te gaan sporten. Ga met een leuk hardloopmaatje of trakteer jezelf op een nieuwe outfit als je je aan je hardloopschema hebt gehouden.

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af