25 februari 2020

Assist Verzuim Groeit! – Dit is Werner

Inzetbaarheidsadviseur Assist Verzuim groeit
Werner Mensik
Geschreven door Werner Mensink

Assist Verzuim is continue in beweging, we blijven door ontwikkelen. Steeds meer bedrijven schakelen ons in voor persoonlijke verzuimbegeleiding en adequate re-integratie. We groeien om iedere klant voldoende tijd en aandacht te kunnen blijven geven en zo optimaal te bedienen. We stellen onze nieuwe collega’s graag persoonlijk aan u voor. Maak kennis met Werner Mensink, onze nieuwste inzetbaarheidsadviseur.

Wie is Werner in een notendop?
Mijn naam is Werner Mensink. Ik ben 27 jaar en geboren en getogen in Nijverdal. Sinds september 2018 woon ik samen met 2 vrienden in het centrum van dit pittoreske dorp. In mijn vrije tijd ben ik actief bij voetbalvereniging DES, maak ik graag foto’s en vind ik het gezellig om te borrelen met mijn vrienden.

Hoe ben je bij Assist Verzuim gekomen?
Ik was al enige tijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Collega Lichelle, een klasgenoot op de havo, had een vacature geplaatst op LinkedIn. Bij Assist Verzuim zochten ze nog een inzetbaarheidsadviseur en omdat ik Human Resource Management heb gestudeerd, sloot dit perfect aan! Na het doorlezen van de vacature heb ik een vrijblijvend kennismakingsgesprek aangevraagd. Dit gesprek vond plaats en het voelde meteen goed. Sinds februari 2020 ben ik daarom werkzaam voor Assist Verzuim!

Een carrièreswitch, waarom eigenlijk?
Eind vorig jaar heb ik besloten om de non-profitsector te verlaten, omdat ik wil ontdekken hoe het is om in de zakelijke dienstverlening werkzaam te zijn. Daarnaast denk ik dat het een verstandige keuze voor mij is om in beide werelden ervaring op te doen. Nu kan ik de ervaringen die ik heb opgedaan als consulent van de Participatiewet en werkcoach tot mijn voordeel gebruiken. In 3 jaar tijd heb ik heel veel geleerd en gezien door gesprekken te voeren met cliënten die in een heel benarde situatie zaten. Dit maakt dat je veel empathie en inlevingsvermogen creëert. Deze ervaring hoop ik te kunnen gebruiken in deze functie.

Ambities voor de komende jaren?
Mijn eerste doel is om zoveel mogelijk kennis op te doen over verzuim en verzuimmanagement. Ik word goed ingewerkt en krijg de tijd om alles rondom deze thema’s te ontdekken. Ik denk dat de ervaring die ik tot nu toe heb opgedaan binnen de gemeente mooi kan combineren met deze functie. Uiteindelijk, maar dan spreken we over jaren later, zou ik nog wel eens een leidinggevende functie willen bekleden. Voor nu is het zaak om deze functie zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Mijn ervaringen met de doelgroep inzetten en mezelf ontplooien tot een waardig inzetbaarheidsadviseur.

Werken in een team vol met vrouwen, hoe is dat nou?
De eerste opmerking die tijdens het voorstellen aan de collega’s meermaals werd gemaakt: “Ah, eindelijk weer een man in het team!”. Ik wil daaraan toevoegen dat ik me door iedereen zeer welkom gevoeld heb! Dat waardeer ik. Bij de inzetbaarheidsadviseurs zijn we nu met 2 mannen tegenover tig vrouwen. Ik vind het wel leuk! Ik merk tegelijkertijd wel dat de interesses soms wat verschillen. Zo praat ik op maandagochtend het liefst over de prestaties van Ajax, waar de dames de aanbiedingen van mascara’s interessanter lijken te vinden. Ik denk dat er met een extra man in het team wel een frisse wind ontstaat. We zullen zien wat de toekomst brengt. Ik heb er in ieder geval ontzettend veel zin in!

 


Werner Mensink

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid