21 augustus 2020

Assist Verzuim Groeit! Dit is Marta

Marta
Geschreven door Marta Dabrowska

Assist Verzuim is continue in beweging, we blijven door ontwikkelen. Steeds meer bedrijven schakelen ons in voor persoonlijke verzuimbegeleiding en adequate re-integratie. We groeien om iedere klant voldoende tijd en aandacht te kunnen blijven geven en zo optimaal te bedienen. We stellen onze collega’s graag persoonlijk aan u voor. Marta Dabrowska, één van onze casemanagers, maakt sinds december 2019 deel uit van ons enthousiaste team. De hoogste tijd om haar beter te leren kennen.

Ik begin met een korte intro. Om u aan het denken te zetten. Zoals deze woorden ook mij aan het denken zetten: Hoe zelfbewust bent u? Doet u wat u leuk vindt of moet u leuk vinden wat u doet? Weet u waar u goed in bent? En waar krijgt u écht energie van? Na jaren lang zoeken heb ik mijn antwoorden op deze vragen gevonden. Lees mijn verhaal en laat u inspireren…

25 jaar terug in de tijd

Mijn reis begint 25 jaar terug en 1000 km hiervandaan in Polen. Al als 5 jarige meisje heb ik een duidelijk beeld van mijn toekomst: ik word de president! Mijn klasgenoten hebben het op dat moment over hele andere dromen en plannen. Ze worden acteur, zangeres of brandweerman. Maar ik niet. Ik ben in dezelfde omgeving opgegroeid als de andere kinderen uit mijn klas. Zeer sociaal, maar tegelijkertijd ook zo anders.

Op mijn 12e maak ik mijn eerste belangrijke keuze. Ik verhuis ver bij mijn ouders vandaan om mijn dromen achteraan te gaan: ik kies ervoor om een advocaat te worden. Zeer gefascineerd in strafrecht volg ik mijn passie en ik laat mij niet afleiden. Mijn dagen bestaan uit 10 uur school en 3-4 uur andere activiteiten om mezelf verder te ontwikkelen. Maar dan verandert van de één op andere dag onverwachts mijn veilige leventje..

Nieuw leven in een onbekend land: welkom in Nederland!

Ik verhuis, nu zo’n 11 jaar geleden, naar Nederland en daar begint mijn leven weer opnieuw. Ik moet alles vanaf de grond opbouwen. Het begint klein, maar het loopt als een trein. Ik kan het! Ik kom verschillende mensen op mijn pad tegen. Snel word ik opgemerkt door mijn leidinggevenden en ik word gepromoveerd. Hier krijg ik een kick van. Mijn leven gaat snel en ik blijf me ontwikkelen. Jaren lang, met veel ups en downs laat ik me door het lot leiden. Onbewust laat ik andere mensen mijn leven bepalen. Het gaat net zo vaak goed als minder goed en dan op een moment dringt het tot mij door: ik ben mezelf kwijt. Wie ben ik nu en wie ik graag wil zijn? Hoe wil ik leven? En hoe ga ik dat bereiken?

Gelijk hebben en gelijk krijgen.

Ik ga over mijzelf nadenken en sta stil bij wie ik nu echt ben. Eigenlijk ben ik altijd al anders geweest. Vaak dacht ik gelijk te hebben in situaties waarin mijn gesprekpartner een andere mening had. Niets was minder waar. Misschien had ik geen ongelijk, maar de andere persoon had dat mogelijk ook niet. Langzaam analyseerde ik de situaties en ik kwam tot de conclusies dat het meer gecompliceerd ligt. Ik ontdekte de andere kant van communicatie. Hoe belangrijk het is om verschillende invalshoeken van het gesprekonderwerp te bekijken en naar andere mensen te luisteren. Niet alleen het “wat”, maar ook het “waarom”. Niemand gaat er vanuit om tijdens een gesprek ruzie te maken, maar verschillende mensen hebben verschillende manieren van denken en daarom is het zo belangrijk om hun denkwijze te kunnen begrijpen. Het is de beste manier om een positief resultaat te behalen. Luister naar elkaar en probeer de verschillen concreet te maken. Om ze vervolgens uit te praten.

Mee eens of juist niet? Spreek je mening uit.

Van nature geef ik niet snel toe. Ik wil graag mijn verhaal kwijt en ik heb mijn redenen. Vooral op het werk stuitte ik vaak op situaties waarin ik de ander gelijk moest geven, ondanks dat ik een andere mening had. Toch sprak ik mijn mening wel uit en ik lichte het toe. Eigenwijs noemen ze dat. Misschien wel, maar ik zie het als een toegevoegde waarde. Wanneer iemand zich vaak terugtrekt en zijn of haar mening niet uitspreekt, dan kan diegene last krijgen van tegenstrijdige gevoelens en zich niet begrepen of onbelangrijk voelen. Op langere termijn kan dit negatieve consequenties voor de sfeer en het vertrouwen hebben.

Ben ik “raar”, “apart” of “bijzonder”? De kracht van intrinsieke motivatie.

Vaak hoor ik het van anderen: wat ben je toch anders. Waarom? Ik ben een praktisch persoon die niet in een probleem vast blijf zitten. Maar juist zoekt naar de oplossing. Ik leef wel met mensen mee, maar ben niet emotioneel. Ik houd van gezelligheid. En toch neem ik in eerste instantie alles zeer serieus en blijf mij afvragen waarom andere mensen aan het lachen zijn. Ik ben heel positief en geloof dat in negativiteit blijven hangen en negatieve emoties zonde van mijn tijd zijn. Zoals we vaak bij Assist Verzuim zeggen: “en door!”.

Ik hou rekening met anderen, blijf altijd trouw aan mijzelf en ga er vanuit dat als je eerlijk tegen jezelf en anderen bent er dan meer duidelijkheid ontstaat. Iedereen verlangt naar duidelijkheid en dat voorkomt vage situaties die tot een onnodig en negatief resultaat kunnen leiden. Hoe positiever je over jezelf bent en hoe meer je jezelf accepteert, hoe groter je zelfvertrouwen wordt. Door een toenemende mate van acceptatie van mezelf zakt mijn behoefte om ergens iets van te vinden, of ergens over te oordelen. Dan is er onvoorwaardelijk intrinsieke acceptatie.

Het leven waar ik voldoening van krijg. Welkom bij Assist Verzuim!

Ik krijg een berichtje van Bernie Blom. Om 22:00 uur `s avonds met een vraag of ik in een vacature geïnteresseerd ben. Het tijdstip spreekt me gelijk aan, iets heel klein, maar het heeft gelijk een positieve invloed op me. Ik ben een persoon die werkt met passie en vanuit een enorme drive. Ik werk niet tot een bepaald uur, maar ik ben mijn werk. Het zit in mij. Dus ik heb een iemand voor me die hetzelfde doet? Spannend. Een aantal uur later ben ik op een ontmoetingsgesprek. Ik word ontvangen als persoon en niet als een sollicitant. Bernie wil me graag beter leren kennen en vind het belangrijk om ook die kant van Assist Verzuim te laten zien. Een open gesprek… en zo ook het tweede en derde gesprek, waar steeds weer andere mensen erbij zitten. Alles valt op zijn plek. Ik voel gelijk een klik met de mensen en het bedrijf. Onze verwachtingen komen overheen en het voelt goed. Ik mag beginnen!

Als casemanager bij Assist Verzuim maak ik in mijn werk gebruik van één van mijn grootste hobby‘s; de wetten lezen. Arbeidsrecht vind ik zeer interessant en in mijn vrije tijd lees ik hier graag over. Ik kan mij bij Assist Verzuim verder ontwikkelen en ik ontwikkel meer dan graag. Ik vind mijn werk ontzettend boeiend, het is voor mij prioriteit nr. 1. En mijn collega`s zijn geweldig. Echt waar, hoe mooi is het om ook als je hier al 10 jaar werkt, steeds met anderen te kunnen sparren en samen  de beste oplossingen te bedenken. Hier kan het. Dagelijks word ik geconfronteerd met het enorme professionalisme en de eerlijkheid op het werkvloer. De sfeer is fantastisch en het werk gaat door: ik kom elke dag met plezier en enorme motivatie binnen. Eindelijk mijn plek gevonden! Hier heb ik vertrouwen in.

Ik kijk terug op een lange weg van leren uit eigen fouten, vallen en weer opstaan. Ik geef niet op en dat is beloond. Eindelijk heb ik mijn plek gevonden en dat voelt goed. Maar het is nog lang niet afgelopen. Hier begint het pas. Ik ga hard werken om mijn plannen en doelen waar te maken. Bij Assist Verzuim krijg ik ruimte en mogelijkheden om dat te doen en ik heb er zin in!

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid
Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af