23 oktober 2020

Assist Verzuim groeit! Dit is Laura

Assist Verzuim groeit
Laura
Geschreven door Laura Siemerink-Wessels

Assist Verzuim is continue in beweging, we blijven door ontwikkelen. Steeds meer bedrijven schakelen ons in voor persoonlijke verzuimbegeleiding en adequate re-integratie. We groeien om iedere klant voldoende tijd en aandacht te kunnen blijven geven en zo optimaal te bedienen. We stellen onze collega’s graag persoonlijk aan u voor. Maak kennis met casemanager Laura Siemerink-Wessels.

Wie is Laura in een notendop?

Mijn naam is Laura Siemerink, ik ben 29 jaar en woon in Rijssen. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond op het Windesheim in Zwolle. Mijn hobby’s zijn paardrijden, bootcamps, leuke dingen doen met vrienden en familie en daarnaast vind ik het heerlijk om te kokkerellen. Als klein meisje kwam ik regelmatig in het pand waar ik nu werk. Inmiddels een ander bedrijf, maar nu ruim twintig jaar later ben ik er zelf werkzaam. Wie had dat ooit gedacht.

Hoe ben je bij Assist Verzuim gekomen?

Ik vertelde al dat ik de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb gevolgd. Ik weet nog dat toen ik aan de opleiding begon er ruimschoots werk te vinden zou zijn. Dit bleek vier jaar later toch echt anders. Mijn loopbaan verliep dan ook wat anders dan ik voor ogen had. Via mijn toenmalige bijbaan kreeg ik een opleiding aangeboden tot assistent bedrijfsleidster. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen. Ik heb hier dan ook ruim 8 jaar met plezier gewerkt. Ik kwam op een punt waarin ik voor mezelf niet echt meer de uitdaging kon vinden. Via LinkedIn kwam ik een vacature van Assist Verzuim tegen. Niet helemaal de juiste papieren, maar goed we kunnen het proberen dacht ik. Al snel werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Dat gesprek heb ik echt als leuk ervaren! Dat de teamspirit hier heel belangrijk is werd me al snel duidelijk. Mooi dat ik er nu ook onderdeel van ben geworden.

Wat ga je toevoegen aan het team?

Ik kom uit een andere richting dan de meeste van mijn collega’s. Zo ken ik het ziekteverzuim vanaf de andere kant doordat ik zelf als leidinggevende binnen een team heb gestaan. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om eenheid binnen een team te creëren en te onderhouden. Die eenheid kan enorm meewerken om je ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden. Daarnaast kan ik bij Assist Verzuim ook veel kennis vanuit mijn opleiding toepassen en delen. Dit zorgt voor nieuwe ideeën maar ook zeker een frisse blik binnen het team.

Vertel eens over de eerste maand bij Assist Verzuim?

Mijn eerste maand? Ja, die liep ook wat anders dan verwacht. Door de huidige maatregelen kwam na drie weken kantoor ook voor mij het thuiswerken aan bod. Toch heb ik ondanks het vele thuiswerken geen enkel moment het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond.

Een nieuwe job en direct thuiswerken. Hoe hebben jij en het team dat opgelost?

Net zoals Assist Verzuim uitdraagt om met korte lijnen te werken, geldt dit binnen het team niet anders. Er is dan ook altijd wel iemand om je te helpen wanneer je dit nodig hebt. Natuurlijk is het makkelijker om face to face vragen te stellen en pik je op kantoor veel meer kennis op. Als alternatief bel ik aan het eind van de dag met mijn vaste aanspreekpunt. Hierbij bespreken we dan alle vragen, dossiers of andere dingen die aan bod komen. Daarnaast hebben we één keer in de twee weken een blokoverleg. Dit is een overleg met een groep collega’s die nauw samenwerken. Voor de nieuwe maatregelen werkten we dan ook met elkaar aan één blok, vandaar de naam. Daarnaast hebben we ook twee wekelijks een Zoom overleg waarbij alle collega’s aanwezig zijn. Zo blijven we toch allemaal met elkaar in contact.

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?

Ik ben begonnen als Junior casemanager. Met deze functie krijg ik de ruimte om stapsgewijs door te stromen naar een volwaardig casemanager. Binnenkort start ik met de opleiding Regie op Verzuim. Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb en hoop hier dan ook veel van te leren. Ik ben gedreven en mag me dan ook graag verdiepen in de kennis die ik denk nodig te hebben.

Welk levensmotto past bij jou?

Twintig jaar geleden had ik niet gedacht dat ik hier ooit zou werken. Je loopbaan loopt dus niet altijd zoals je hem voor ogen hebt. Het gaat erom wat je er zelf van weet te maken en anderen te laten zien wat je waard bent!

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid