11 januari 2018

Aan de slag!

Verzuimbegeleiding Kennispartner casemanager

Hup, aan ’t werk! Nee, niet uw werknemers. Maar ikzelf… Ik neem u mee naar een zaterdagmiddag, eind november van afgelopen jaar. Ik zit aan mijn keukentafel. Voor mij een map, een stapel boeken en een hoop aantekeningen. Ik neem een slok koffie en denk even aan mijn collega’s, die er vást hetzelfde bijzitten als ik. Aan de studie voor het examen Regie op Verzuim dat ons volgende week te wachten staat.

De afgelopen weken hebben we een behoorlijke hoeveelheid informatie om onze oren gekregen. Maar leúk dat ’t was! Als vakidioten elkaar ontmoeten, willen ze immers het naadje van de kous weten. En zo hóórt het ook in ons vakgebied, vind ik. Onze klanten rekenen er immers op dat we hen tot ver achter de komma kunnen adviseren. Ze moeten ervan op aan kunnen dat we compleet op de hoogte zijn van alle actualiteiten rond sociale wetgeving. Dat we exact weten welke rechten en plichten werkgevers en werknemers hebben. En wat het groeiende belang van privacy voor consequenties heeft.

Ik sla een bladzijde van mijn studieboek om en zoek mijn bijbehorende aantekeningen van het college erbij. Ik onderstreep een belangrijke zin: ‘Zo kunnen we werkgevers helpen geld te besparen’. In mijn gedachten hoor ik weer de stem van mijn docent die ons het verhaal van Sabine vertelde…

Sabine meldt zich ziek: ze geeft aan dat ze niet kan werken. Haar werkgever meldt dit bij zijn vaste  casemanager. Deze neemt contact op met Sabine. Wat blijkt? Sabine heeft klachten omdat ze zwanger is. De werkgever is verrast als de IZA hem vertelt dat het UWV het loon van Sabine betaalt omdat haar klachten door zwangerschap komen. Hij had geen idee dat dit zo geregeld was.

Ik krijg zin om mijn nieuwe en aangescherpte kennis in te zetten in mijn contact met onze klanten. Om hen te vertellen wanneer het van belang is om actie te ondernemen. Waarom het toch zo belangrijk is te sturen op snelle re-integratie.

Ik tel de bladzijden; nog 15 tot het einde van het hoofdstuk. Vooruit, nog een bak koffie erbij. En dan weer: aan de slag. Dat examen ga ik zeker halen!

(En voor degenen die benieuwd zijn: ik ben dik geslaagd voor het examen Regie op Verzuim)

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, blijf op de hoogte van alles rondom corona of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Meer over duurzame inzetbaarheid