3 januari 2023

70% van de werkende mensen zitten structureel te veel!

Duurzame inzetbaarheid zitziekte
Geschreven door

Een oud jaar voorbij, een nieuw jaar begint. Dé perfecte tijd om te starten met die goede voornemens. Goede voornemens hebben vaak te maken met een gezonder leven. Stoppen met roken, geen alcohol meer drinken en meer sporten. En voor dat laatste hebben we wat tips.

Meer dan 70% van de werkenden mensen heeft een kantoorfunctie (bron: CBS). Dat wil zeggen dat meer dan 70% van de werkende mensen structureel te veel zitten op een dag. Australisch onderzoek heeft uitgewezen dat er een zogenaamde ‘zitziekte’ bestaat. Volgens datzelfde onderzoek is in bijna 7 procent van alle sterfgevallen de zitziekte de oorzaak. Te lang achter elkaar zitten verhoogt de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Er is ook een relatie te zien met depressies. Ook de spierontwikkeling blijft achter.

Veel zitten kan misschien niet altijd vermeden worden, maar we kunnen daarnaast wel zorgen voor voldoende beweging. Zo hebben wij een aantal oefeningen opgesteld die je gewoon op je werkplek kunt doen. Oók voor de mensen die geen kantoorfunctie hebben!

En wist je dat sporten een gelukshormoon (serotonine) aanmaakt? Win-win dus 😉.

Heb jij een zittend beroep dan is het zeer belangrijk dat je tussendoor echt regelmatig beweegt. Download de beweegschema’s, dit is een houvast voor je dagelijkse beweging.

 

Direct
regelen

Doe u voordeel met onze extra services, meldt u aan voor onze trainingen of sluit direct uw verzuimabonnement af.

Abonnement afsluiten

Bekijk onze abonnementen en sluit direct het abonnement naar uw wens af.

Sluit uw abonnement af