Arbodienstverlening
We zien de inzet
We gebruiken de motivatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ook Assist Verzuim draagt haar steentje bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). We leveren een actieve bijdrage aan het project ‘Assist’ van Heracles Almelo, ROC van Twente en de Gemeente Almelo.

Wat is Assist?

Assist is een traject voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar die er moeite mee hebben om hun opleiding met een diploma af te ronden of een juiste beroepskeuze te maken of die school hebben verlaten zonder een mbo-diploma niveau 2. De oorzaken hiervoor liggen vaak in één of meerdere leefgebieden. Het traject duurt 10 weken en wordt drie keer per jaar aangeboden: in oktober, januari en april. Iedere periode is er plaats voor twee groepen van maximaal 12 personen per groep.

Tijdens dit traject krijgen jongeren inzicht in hun eigen vaardigheden, kennis en kwaliteiten. Wie ben ik? Wat wil ik? en Waar ben ik goed in? zijn vragen die telkens terugkomen. Hierdoor krijgen jongeren meer zelfkennis en zelfinzicht waarmee ze geholpen worden om de regie van hun eigen leven weer op te pakken.

Bij dit traject wordt geprobeerd om de rolmodellen, faciliteiten en het bedrijvennetwerk van Heracles zoveel mogelijk in te zetten. Ook Assist Verzuim draagt bij.

Wat doet Assist Verzuim?

Assist Verzuim neemt deel in de klankbordgroep en geeft de jongeren op basis van haar expertise waardevolle tips en trucs. Daarnaast helpen we de jongeren om te denken in mogelijkheden en geven hun advies over de rol die ze daarin zelf kunnen spelen.

zorgt voor arbeidskracht